Ελλάδα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Remember remember the 6th of December

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Remember remember the 6th of December
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: «Ανάμεσα σ’ ένα παιδί 15 χρόνων με μολότοφ κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό με πιστόλι, εγώ είμαι πάντα με το μέρος του παιδιού».

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος:”Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”, αυτά έγραψε ο Παύλος Σιδηρόπουλος σε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του. Ο Πρίγκιπας της Ελληνική μουσικής αποφάσισε να φύγει για τις πολιτείες του ουρανού στις 6 Δεκεμβρίου 1990. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, ένα παιδί χάθηκε και μαζί του έφυγε η ελπίδα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Δεκεμβρίου του 2008. Ο Αλέξης, ένας 15χρονος μαθητής, ο φίλος μου, ο αδερφός μου, έπεσε νεκρός. Περπάτησε στα στενά που έχω περπατήσει. Γέλασε και ήπιε μια μπύρα στα στενά που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Βρέθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων για να γιορτάσει με τους φίλους του. Λίγο αργότερα θα πήγαινε σε μια άλλη γιορτή. Αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Μια σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του και μαζί τις ψυχές μιας ολόκληρης γενιάς.

Στο κέντρο της Αθήνας  υπήρχε αναβρασμός από την πρώτη στιγμή. “Σκότωσαν ένα παιδί έλεγε κάποιος”, οι φωνές των φίλων του Αλέξη ζητούσαν ασθενοφόρο, αλλά μάταια. Ο δολοφόνος του Αλέξη, αυτό το κτήνος έβαζε ξανά το περίστροφο στην θήκη του και έφυγε από το σημείο έχοντας ολοκληρώσει το έργο του. Το μόνο που έκανε ήταν να ενημερώσει την γυναίκα του ότι “κάτι έγινε στη δουλειά” και θα αργήσει να γυρίσει σπίτι. Ο άνθρωπος που μερικά χρόνια αργότερα του αναγνωρίστηκε ο πρότερος βίος, σκότωσε ένα αθώο παιδί και πίστευε ότι θα γυρίσει σπίτι του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κορκονέας, χωρίς να το ξέρει, είχε μαζί του έναν ολόκληρο μηχανισμό προπαγάνδας. Κάποιος από τα μπαλκόνια στην περιοχή είχε τραβήξει βίντεο τη στιγμή της δολοφονίας. Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega εξασφάλισε αυτό το βίντεο. Σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει η δημοσιογραφία για μετάδοση της αλήθειας, το κανάλι έπαιξε ένα αλλοιωμένο βίντεο προκειμένου να παρουσιάσει τον Αλέξη και τους φίλους ταραχοποιά στοιχεία. Η αθλιότητα συνεχίστηκε με τους δήθεν ισχυρισμούς ότι ο Κορκονέας πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε πριν βρει την καρδιά του Αλέξανδρου. Η θλίψη της οικογένειας του Αλέξη δεν ήταν αρκετή από μόνη της για ορισμένους. Η πλευρά του Κορκονέα προσπαθούσε να πείσει ότι ο Αλέξης ήταν σεσημασμένος. Δυστυχώς αυτή η προπαγάνδα βρήκε εκφραστές στις τάξεις όσον αναρωτιόντουσαν “Μα καλά, τι δουλειά έχει 15 χρονών στα Εξάρχεια“.

Συγνώμη Αλέξη

Φτάνουμε στο σήμερα. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τα ισόβια του Κορκονέα έχουν “σπάσει”. Ο δολοφόνος θα κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος. Ο συνεργός του έχει ήδη βγει στον κόσμο και μεταξύ άλλων θέλει να επιστρέψει στο αστυνομικό σώμα για να συνεχίσει το έργο του. Γι’αυτό Αλέξη μου θέλω να σου ζητήσω μια συγνώμη. Εκείνον τον Δεκέμβρη προσπαθήσαμε. Για ένα καλύτερο αύριο για τη δική μας γενιά που δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Σήμερα θα ήσουν 25 ετών θα είχες κάνει τις σπουδές σου. Μπορεί να είχες γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής σου. Μπορεί να είχες παντρευτεί σαν το φιλαράκι σου τον Ρωμανό. Θα είχες μια ωραία ζωή ρε Αλέξη. Με τα καλά και τα κακά της όπως όλοι μας. Αλλά στη στέρησαν και εμείς θα μείνουμε πάντα με ένα αιώνιο γιατί. Συγνώμη φίλε μου. Ένα πράγμα θα σου υποσχεθώ μόνο αδερφέ μου, όσα χρόνια και αν περάσουν θα είμαστε εδώ. Είναι υποχρέωση μας να μη ξεχαστείς. Γεια σου, φίλε μου, σύντροφε και αδερφέ μου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments