Πολιτισμός

Prince: Στο σφυρί κοσμήματα του διάσημου μουσικού

Prince: Στο σφυρί κοσμήματα του διάσημου μουσικού
Prince: Ο οίκος δημοπρασίας Ms Rau Antiques της Νέας Ορλεάνης εκτιμά ότι μπορεί η τιμή πώλησης των κοσμημάτων μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 δολάρια.

Prince: Πριν λίγες ημέρες, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την κληρονομιά του διάσημου μουσικού επανεξέδωσε το άλμπουμ «1999» του Αμερικανού καλλιτέχνη. Η καινούργια έκδοση της επιτυχίας του 1982 περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια τα οποία ανασύρθηκαν από «μυστικό θησαυροφυλάκιο» και δεν τα είχε ακούσει κανείς έως τώρα.

Η είδηση όμως είναι ότι οι διαχειριστές ξεπουλούν και κομμάτια από τη συλλογή κοσμημάτων του Prince. Και είναι εντυπωσιακά: δύο διαμαντένια βραχιόλια Versace, με φλοράλ ντιζάιν, διαμέτρου 17,78 εκατοστών. Επίσης, ένα κολιέ από λευκόχρυσο 14 καρατίων, αμέθυστο και διαμάντια 2,88 καρατίων, το οποίο ο Πρινς φορούσε όταν έβγαινε στη σκηνή.

Ο οίκος δημοπρασίας Ms Rau Antiques της Νέας Ορλεάνης εκτιμά ότι μπορεί η τιμή πώλησης μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 δολάρια.

Prince: Σύντομο βιογραφικό

O Πρινς Ρότζερς Νέλσον, ευρύτερα γνωστός ως Prince, ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός σημαντική μορφή της ποπ μουσικής από την αρχή της δεκαετίας του ’80. Ήταν γνωστός ως ανανεωτής για το εκλεκτικό έργο του, τη σκηνική παρουσία του και την ευρεία φωνητική του γκάμα. Θεωρείται πρωτοπόρος του Minneapolis sound.

Η μουσική του συνδύαζε την rock, το R&B, τη σόουλ, το funk, το hip hop, την disco και την ψυχεδελική μουσική, την jazz και την ποπ. Στους πρώτους του δίσκους, έπαιζε ο ίδιος όλα τα μουσικά όργανα. Μεταξύ άλλων, ο Prince είχε αποστάσει συνολικά 7 Βραβεία Grammy, 4 MTV Video Music Awards και 1 Βραβείο Όσκαρ.

Ο Prince είχε τεράστιο φωνητικό εύρος (E2-C7), κάτι που τον έχει κατατάξει 3ο στους Καλύτερους Καλλιτέχνες στον Κόσμο, μετά τον Axl Rose, και την Μαράια Κάρεϊ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments