Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη και τη στείλαμε στον ΟΗΕ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη και τη στείλαμε στον ΟΗΕ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: "Σκανδαλώδης η απόφαση απέλασης του Λίβυου Πρέσβη από την Ελλάδα".

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στους κομματάρχες δήλωσε πως υπέγραψε την συμφωνία με την Λιβύη και ότι την έστειλε στον ΟΗΕ. «Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβή και τη στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη. Θα διατηρήσουμε την ίδια αποφασιστική στάση στο θέμα της Λιβύης. Το παιχνίδι που είχε εγκαθιδρυθεί στη Μεσόγειο, χάλασε με αυτή τη συμφωνία» είπε σχετικά ο Ερντογάν.

Σκανδαλώδης η απόφαση απέλασης του Λίβυου Πρέσβη από την Ελλάδα

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης πως είναι σκανδαλώδης η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη από την Ελλάδα. Λίγο πριν τις δηλώσεις Ερντογάν είχε προηγηθεί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ο οποίος απατώντας σε ερώτηση στο τέλος της ομιλίας του στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη, εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε: « Στην Κύπρο έχουμε πει πως δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες και προτείνουμε τα έσοδα να μοιραστούν μέσω επιτροπής.

Εμείς αυτό το δηλώσαμε στους Ελληνοκύπριους, στην Ελλάδα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ. ( Στην ανατολική Μεσόγειο) εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι αυτά!»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Τουρκία προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί. «Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ε/Κ, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments