Ελλάδα

Χαλκίδα: Παιδιά Δημοτικού κάνουν μάθημα στο υπόγειο πολυκατοικίας – Τριτοκοσμικές συνθήκες [vid]

Χαλκίδα: Παιδιά Δημοτικού κάνουν μάθημα στο υπόγειο πολυκατοικίας – Τριτοκοσμικές συνθήκες [vid]
Χαλκίδα: Λίγο πριν μπει το 2020, υπάρχουν παιδιά Δημοτικού στη Χαλκίδα που κάνουν μάθημα σε υπόγειο πολυκατοικίας...

Χαλκίδα: Τα παιδιά του 26ου δημοτικού σχολείου στη Χαλκίδα ανεβοκατεβαίνουν σκάλες πολυκατοικίας για να κάνουν μάθημα. Το “σχολείο” τους είναι στην πραγματικότητα ένα υπόγειο πολυκατοικίας! Όχι απλά δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας για ένα σχολείο αλλά δεν υπάρχει καν φυσικό φως. Αυτή η κατάσταση κρατάει 32 ολόκληρα χρόνια και είναι κάτι πρωτοφανές για τη Χαλκίδα, αφού οι εικόνες θυμίζουν τριτοκοσμικό κράτος.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσπαθεί σε συνεννόηση με τους αυτοδιοικητικούς να δημιουργηθεί ένα νέο σχολικό συγκρότημα για τα παιδιά. Οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν ποτέ, ενώ παράλληλα χτίζονταν άλλα σχολεία στη Χαλκίδα. Το συγκεκριμένο σχολείο όμως δεν λάμβανε προσοχής. Οι γονείς αποφάσισαν για άλλη μια φορά να κάνουν συνέλευση με όλους τους δασκάλους, τον διευθυντή του σχολείου και καλεσμένους τη δημοτική και περιφερειακή αρχή, η οποία ήταν σοκαρισμένη από την κατάσταση που έβλεπε και δεσμεύτηκε για κάτι καλύτερο.

Η δήμαρχος, Έλενα Βάκα, έδειξε αποφασισμένη να προχωρήσει το θέμα.

Όπως είπε το οικόπεδο έχει βρεθεί, το ρυμοτομικό ολοκληρώθηκε, η τεχνική μελέτη του δήμου θα είναι έτοιμη σε τέσσερις μήνες και μένει η εξασφάλιση της χρηματοδότησης. Εδώ, η έρχεται η Περιφέρεια, η οποία δια του εντεταλμένου της συμβούλου, Κώστα Γαλάνη, δεσμεύτηκε ότι τα πρώτα χρήματα που θα εξασφαλιστούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι για την ανέγερση νέου σχολείου. Στη συνέλευση οι γονείς και οι δάσκαλοι ζήτησαν μέχρι να γίνει το νέο κτήριο, να δοθούν χρήματα για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που χρειάζονται για την ασφάλεια των παιδιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments