Διεθνή

Βρετανία: Στη Βουλή των Κοινοτήτων την Παρασκευή οι νόμοι για το Brexit

Βρετανία: Στη Βουλή των Κοινοτήτων την Παρασκευή οι νόμοι για το Brexit
Βρετανία: Οι νόμοι που απαιτούνται να τεθούν σε ισχύ προκειμένου να ξεκινήσει η συντεταγμένη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κατατεθούν την Παρασκευή στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Βρετανία: Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στο πρακτορείο Reuters, στόχος του νομοσχεδίου θα είναι να γίνουν νόμος οι όροι της συμφωνίας ανάμεσα στον Τζόνσον και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ.

«Προβλέπουμε να αρχίσουμε τη διαδικασία πριν από τα Χριστούγεννα και θα το πράξουμε συμφώνως προς το Σύνταγμα σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, της κάτω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου, ο οποίος πρόκειται να εκλεγεί αύριο, Τρίτη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Θριαμβευτική νίκη με απόλυτη πλειοψηφία για τους Συντηρητικούς και 365 έδρες

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον συγκέντρωσε απόλυτη πλειοψηφία 365 εδρών εκ των συνολικά 650 στην κάτω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου, ήτοι 48 έδρες επιπλέον σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση του 2017, καταγράφοντας μια ιστορική νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στη χώρα.

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί έχασαν 59 έδρες, εξασφαλίζοντας 203 έδρες. Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) εξέλεξε 48 βουλευτές, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 11. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 67,3%. Στη Βουλή των Κοινοτήτων που απαριθμεί 650 έδρες, ένα κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει 326 έδρες για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ας αρχίσει η επούλωση των πληγών από το Brexit, προτρέπει τους Βρετανούς ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε σήμερα έκκληση για ενότητα προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές από το Brexit, που δίχασε τη Βρετανία, ώρες μετά τη συντριπτική νίκη του στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και την εντολή που του έδωσαν οι ψηφοφόροι να υλοποιήσει το διαζύγιο του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Ιανουαρίου.

«Ειλικρινά, προτρέπω τον καθένα από εσάς, σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεται, έπειτα από 3,5 χρόνια όλης αυτής της στείρας αντιπαράθεσης, προτρέπω τον καθένα να βάλει ένα τέλος και να αφήσει την επούλωση να ξεκινήσει», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ. «Γνωρίζω ότι έπειτα από 5 εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας, σε αυτήν τη χώρα αξίζει ένα διάλλειμα από τους διαπληκτισμούς, ένα διάλειμμα από τους πολιτικούς και ένα μόνιμο διάλειμμα από το να μιλάμε για το Brexit. Θέλω όλοι να καταπιαστούν με τις προετοιμασίες τους για τα Χριστούγεννα χαρούμενοι και ασφαλείς γνωρίζοντας ότι εδώ, σε αυτήν την κυβέρνηση των πολιτών, η δουλειά μας επιταχύνεται». «Θέλω να κάνω το 2020 μια χρονιά ευημερίας, ανάπτυξης και ελπίδας και να κάνω πραγματικότητα ένα κοινοβούλιο που θα είναι λειτουργικό για τους πολίτες», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments