Διεθνή

Φινλανδία: Εσθονός υπουργός τα έβαλε με τη Σάνα Μάριν – “Πως θα κυβερνήσει τη Φινλανδία μια νεαρή πωλήτρια;”

Φινλανδία: Εσθονός υπουργός τα έβαλε με τη Σάνα Μάριν – “Πως θα κυβερνήσει τη Φινλανδία μια νεαρή πωλήτρια;”
Φινλανδία: Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας αμφισβητήθηκε χυδαία από τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας, Μαρτ Χέλμε - Ζητούν την παραίτηση του τόσο στη Φινλανδία όσο και στην Εσθονία.

Φινλανδία: Μίνι διπλωματικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε σήμερα ανάμεσα σε Φινλανδία και Εσθονία και η αιτία ήταν ένα προσβλητικό σχόλιο Εσθονού υπουργού για τη Φινλανδή πρωθυπουργό. Ο λόγος για τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών, Μαρτ Χέλμε, ο οποίος χαρακτήρισε τη νέα πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, “νεαρή πωλήτρια”, αμφισβητώντας την ικανότητα της να κυβερνήσει τη χώρα. Τα σχόλια του όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν μια μίνι διπλωματική κρίση στις σχέσεις με την Φινλανδία η οποία όπως φαίνεται έληξε με την συγνώμη που ζήτησε δια της διπλωματικής οδού το Ταλίν. 

Ο Χέλμε, αναφερόμενος στην 34χρονη πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν είπε χαρακτηριστικά:

“Φτάσαμε να βλέπουμε μια νεαρή πωλήτρια να γίνεται πρωθυπουργός και μερικές αμόρφωτες ακτιβίστριες του δρόμου να συμμετέχουν σε κυβέρνηση”. Η δήλωση του ακροδεξιού πολιτικού προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στη Φινλανδία, όσο και στην πατρίδα του Εσθονία, όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτησή του. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments