Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Διάσωση 22 προσφύγων από λέμβο

Αλεξανδρούπολη: Διάσωση 22 προσφύγων από λέμβο
Αλεξανδρούπολη: Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε και διέσωσε, στη θαλάσσια περιοχή επτά ναυτικών μιλίων νότια της Αλεξανδρούπολης, 22 πρόσφυγες που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο.

Αλεξανδρούπολη: Ειδικότερα μετά τον εντοπισμό της λέμβου και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και γυναικόπαιδα, μεταφέροντάς τους στη συνέχεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Άνγκελα Μέρκελ: Επίσκεψη στην Τουρκία με φόντο το μεταναστευτικό

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό πως η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιανουάριο για να προτρέψει τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να στηρίξει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό που σύναψε η χώρα του με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την επίσκεψη γνωστοποίησε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, με φόντο τους φόβους ότι η σύρραξη στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες μεταναστευτικές ροές.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης απέφυγε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας σημειώνοντας πως το πρόγραμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου ανακοινώνονται πάντα την Παρασκευή της εβδομάδας που προηγείται του ταξιδιού. Άνγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν τελευταία φορά τον Δεκέμβριο στο Λονδίνο, όπου συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments