Διεθνή

Βραζιλία: Επίθεση ακροδεξιών με μολότοφ σε γραφεία ομάδας κωμικών

Βραζιλία: Επίθεση ακροδεξιών με μολότοφ σε γραφεία ομάδας κωμικών
Βραζιλία: Τα γραφεία της ομάδας Porta dos Fundos στο Ρίο ντε Τζανέιρο δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ από μέλη ακροδεξιάς θρησκευτικής οργάνωσης, λόγω της προβολής προγράμματος που σατίριζε τον Ιησού, προβάλλοντάς τον ως ομοφυλόφιλο.

Βραζιλία:  Το επετειακό επεισόδιο που παρουσίασε τον Ιησού ως γκέι αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης «Λόχος Επίθεσης Λαϊκών Εθνικιστών της Μεγάλης Βραζιλιάνικης Ηθικά Ακέραιης Οικογένειας», με τρεις μασκοφόρους άνδρες να ρίχνουν μολότοφ στην είσοδο των γραφείων της ομάδας κωμικών. Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί μέρος μίας σειράς αντιδράσεων για το επεισόδιο που προβλήθηκε στο Netflix, οδηγώντας μεταξύ άλλων 2 εκατομμύρια Βραζιλιάνους να υπογράψουν ψήφισμα, αιτούμενοι να κατέβει το επεισόδιο από τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο δεν έχει αντιδράσει ακόμη για το γεγονός, το οποίο καταδικάζεται τόσο από την ομάδα κωμικών Porta dos Fundos, με τα μέλη τους να ζητούν την τιμωρία των δραστών, με την ελπίδα πως η χώρα θα: «επιβιώσει από την καταιγίδα μίσους». Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Βραζιλίας, που ζητά από τις αρχές να συλλάβουν τους δράστες. «Η Βραζιλία κινδυνεύει να μπει σε έναν κύκλο αυξανόμενης και επικίνδυνης βίας», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments