Ελλάδα

«Ομηρία» Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί: Επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος

«Ομηρία» Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί: Επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος
«Ομηρία» Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί: Να θυμίσουμε πως η περιπέτεια των ναυτικών άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν οι αρχές της χώρας απαγόρευσαν στο πλοίο «Πτολεμαίος» να αγκυροβολήσει στο λιμάνι.

«Ομηρία» Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί: Θετικά είναι τα νέα για την κατάσταση ομηρίας όπου έχουν παγιδευτεί Έλληνες ναυτικοί στο Τζιμπουτί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο υποπλοίαρχος επιστρέφει στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε πως η περιπέτεια των ναυτικών άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν οι αρχές της χώρας απαγόρευσαν στο πλοίο «Πτολεμαίος» να αγκυροβολήσει στο λιμάνι. Αιτία οι οφειλές του πλοιοκτήτη.

Η ανάρτηση του υπουργού:

«Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια και των άλλων ναυτικών μας».

Υπενθυμίζουμε πως ένας από τους πέντε ναυτικούς μίλησε στο OPEN για τα όσα ζουν, κάνοντας λόγο για άθλιες συνθήκες. «Έχουμε γεμίσει σκουπίδια και μύγες, τα τρόφιμα είναι ελάχιστα» είπε. Yπάρχουν δε φόβοι και για την υγεία τους, καθώς μεταξύ των ναυτικών είναι ένας καρδιοπαθής και ένας καρκινοπαθής. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN αν και έχουν εκδοθεί δύο φορές εισιτήρια για τον επαναπατρισμό τους, η επιστροφή τους έχει ακυρωθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments