Πολιτισμός

Θάνος Μικρούτσικος: Πώς τον αποχαιρέτισε ο Παπακωνσταντίνου επί σκηνής [vid]

Θάνος Μικρούτσικος: Πώς τον αποχαιρέτισε ο Παπακωνσταντίνου επί σκηνής [vid]
Θάνος Μικρούτσικος: «Σήμερα είναι μια περίεργη μέρα, έφυγε από κοντά μας ένας φίλος, άλλη μια κολόνα του πολιτισμού μας», είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Θάνος Μικρούτσικος: Τον στενό του φίλο και μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο αποχαιρέτησε επί σκηνής με έναν συγκινητικό τρόπο ο γνωστός τραγουδιστής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Φανερά στεναχωρημένος ο τραγουδιστής, έχοντας την Βιολέτα Ίκαρη στο πλευρό του, ερμήνευσε δύο τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και το κοινό τον συνόδευσε σε κάθε στίχο. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γνώρισε τον Θάνο Μικρούτσικο το 1975 όπου  ξεκίνησε και η συνεργασία τους.

Οι «Μικρές νοηθείες» από το δίσκο «Θάλασσα στη σκαλά» και το «William Geroge Allum» σε ποίηση Καββαδία από τις «Γραμμές των Οριζόντων» είναι ούτως ή άλλως τραγούδια του Μικρούτσικου που δεν λείπουν ποτέ από το πρόγραμμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

«Σήμερα είναι μια περίεργη μέρα, έφυγε από κοντά μας ένας φίλος, άλλη μια κολόνα του πολιτισμού μας. Έφυγε ο Θάνος ο Μικρούτσικος… Πάμε να τραγουδήσουμε μερικά τραγούδια για καλό κατευόδιο», είπε από τη μουσική σκηνή που εμφανίστηκε χθες βράδυ.

Αντίο αγαπημένε μου Θάνο

Gepostet von Vasilis Papakonstantinou am Samstag, 28. Dezember 2019

Οι κορυφαίες συνεργασίες του Θάνου Μικρούτσικου

Ο Θάνος Μκρούτσικος κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας του συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής αλλά και ξένης μουσικής σκηνής. Συνεργασίες οι οποίες αποτελούν ένα μέρος της κληρονομιάς που αφήνει ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου, στις 28 Δεκέμβρη, σε ηλικία 72 ετών.

Σημαντική και πολύ παραγωγική για τον Θάνο Μικρούτσικο, υπήρξε η δεκαετία του 1980. Ανάμεσα στους δίσκους που ξεχωρίζουν είναι η συνεργασία του με τη Χαρούλα Αλεξίου στο «Η αγάπη είναι ζάλη» και ο δίσκος με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, «Όλα από χέρι καμένα». Ο Θάνος Μικρούτσικος συνεργάστηκε με κορυφαίες ερμηνεύτριες όπως η Μαρία Δημητριάδη,  και η Ιταλίδα Μίλβα, αλλά και μεγάλους ερμηνευτές όπως ο Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας και πολλούς ακόμα. Επίσης, ηχογράφησε δεκάδες LP και CD συνεργαζόμενος με τις δισκογραφικές εταιρίες EMI- Classics, Blue Note, Polydor, Sony (CBS), Minos- Emi, Agora, Lyra, HMV, Legend, Legend Classics κ.α. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει τρία έργα στο χώρο του μουσικού θεάτρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments