Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκίνησε η πληρωμή στους δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκίνησε η πληρωμή στους δικαιούχους
Επίδομα θέρμανσης: Το επίδομα θα λάβουν 600.000 περίπου δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει την σχετική αίτηση.

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκίνησε η πληρωμή για το επίδομα σε δικαιούχους που έχουν υποβάλλει την σχετική αίτηση. Το ποσό ανέρχεται συνολικά στα 84 εκατομμύρια ευρώ αυξημένο κατά σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ από το κονδύλι που αρχικώς είχε υπολογιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα έχει ξεκινήσει την πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το μέσο επίδομα φέτος, διαμορφώνεται φέτος στα 140 ευρώ ενώ οι δικαιούχοι πρέπει να εμφανιστούν ότι έχουν αγοράσει την απαιτούμενη αξία πετρελαίου θέρμανσης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η αξία του πετρελαίου πρέπει να είναι η διπλάσια του ύψους του επιδόματος. Η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2019/2020 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου.

Tέλη κυκλοφορίας: Παράταση πληρωμών μέχρι τις 15 Ιανουαρίου

Παράταση αποφασίστηκε να δοθεί στην αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019, προκειμένου να έχουν όλοι τη δυνατότητα «να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ξεκαθαρίζεται, ωστόσο, ότι δε πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο». Ανοιχτή είναι η εφαρμογή στο TAXISnet για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020. Τα τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2019. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα για εκτυπώσουν τα σημειώματα με τα τέλη κυκλοφορίας από το Taxisnet.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments