Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσβάλλει τη νοημοσύνη όσων υπηρετούν τα Σώματα Ασφαλείας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσβάλλει τη νοημοσύνη όσων υπηρετούν τα Σώματα Ασφαλείας
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Ραγκούσης με νέα τοποθέτησή του απάντησε στην ανακοίνωση που έβγαλε το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο θέμα της μη καταβολής του επιδόματος εορτών στους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, επανέρχεται ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης. Ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει «προσβλητική για τη νοημοσύνη των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας, την συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τους παραχωρήσει το επίδομα εορτών των 120 ευρώ, που σωστά δόθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν περισσεύουν περίπου 5 εκ., διότι λέει, δεν ενοποιήθηκαν τα 3 πρώην αυτοτελή υπουργεία όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά ‘…απλά στο υπουργείο προστέθηκαν το πρώην Μεταναστευτικής Πολιτικής και η σωφρονιστική πολιτική’. Δηλαδή, ισχυρίζονται πως δεν έγινε ενοποίηση αλλά ‘πρόσθεση’ υπουργείων.

Με άλλα λόγια και χωρίς να ντρέπονται, αυτό που στην πραγματικότητα ισχυρίζονται ψευδώς, είναι πως τώρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχει μετά την ενοποίηση από ένας υπουργός, ένας αναπληρωτής υπουργός και ένας υφυπουργός – όπως όλοι γνωρίζουμε – αλλά είναι σαν να υπάρχουν 3 υπουργοί, 3 αναπληρωτές υπουργοί, 3 υφυπουργοί και γι’ αυτό οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 5 εκατ.». Κλείνοντας αναφέρει: «Ειλικρινά, πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην απελπισμένη της προσπάθεια να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη αύξηση των δαπανών για τα δικά της γραφεία;».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το υπουργείο προστασίας του πολίτη είχε τονίσει: «Ούτε τα χιόνια, ούτε οι γιορτές εμποδίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το να σφάλλει. Είναι λέει ανάλγητη η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που δεν δίνει έκτακτο επίδομα στους ένστολους, ενώ το παίρνουν οι ένοπλες δυνάμεις. Είναι σκέτη δημαγωγία, η σύγκριση δεν στέκει. Στρατός και Αστυνομία έχουν διαφορετικές παροχές, απολύτως μη συγκρίσιμες. Εξάλλου το Υπουργείο δεν έχει αποθεματικά ώστε να τα μοιράσει, όπως στην περίπτωση του ΥΠΕΘΑ. Τα έκανε γιλέκα, μηχανές, εξοπλισμό για να κάνει η Αστυνομία κι η Πυροσβεστική τη δουλειά τους και να αισθάνονται ασφαλείς οι ένστολοι και οι πολίτες.

Είναι πάλι ψέματα, με αλχημείες βγάζουν ότι οι δαπάνες στα υπουργικά γραφεία αυξήθηκαν. Λοιπόν δεν αυξήθηκαν, απλά στο Υπουργείο προστέθηκαν το πρώην μεταναστευτικής πολιτικής και η σωφρονιστική πολιτική. Γιατί δημαγωγούν, με τζάμπα ευαισθησία; Γιατί λένε ψέματα, μαγειρεύουν αριθμούς χωρίς ντροπή, χρονιάρες μέρες; Καλό κουράγιο και χρόνια πολλά σε όσους δουλεύουν τώρα, για την διάνοιξη δρόμων, για την διάσωση εγκλωβισμένων. Αυτοί ξέρουν ποιος τους νοιάστηκε, ποιος τους νοιάζεται, ποιος στέκεται δίπλα του τέτοιες ώρες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments