Τεχνολογία

League of Legends: Ο Ευρωπαϊκός τελικός της Αθήνας και η ελληνική “εκπροσώπηση” τη νέα σεζόν

League of Legends: Ο Ευρωπαϊκός τελικός της Αθήνας και η ελληνική “εκπροσώπηση” τη νέα σεζόν
League of Legends: Μόλις πριν μερικούς μήνες η Αθήνα φιλοξένησε τους τελικούς του LEC Summer Split 2019, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση που έλαβε χώρα στην Ελλάδα. Πλέον, η χώρα μας θα έχει και δύο εκπροσώπους της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενός εκ των κορυφαίων e-sports στον πλανήτη.

League of Legends: Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου αποτέλεσε ένα διήμερο γιορτής για τα e-sports, αλλά και την Αθήνα, η οποία «γέμισε» από League of Legends. Βλέπετε, η Ελλάδα φιλοξένησε τους τελικούς του LEC (League Of Legends European Championship). Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του League of Legends, ενός από τα διασημότερα διαδικτυακά παιχνίδια στον κόσμο, το οποίο και χωρίζεται σε δυο υπο-σεζόν μέσα στη χρονιά (splits). Ένα εκ των δύο λαμβάνει χώρα την άνοιξη κι ένα το καλοκαίρι, με τον ημιτελικό και τον τελικό να διοργανώνονται σε διαφορετική πόλη ανά την Ευρώπη σε κάθε split. Έτσι, για το καλοκαιρινό split ήταν σειρά της Αθήνας, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, να φιλοξενήσει τους τελικούς του LEC Summer Split 2019, που διεξήχθησαν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» του Ο.Α.Κ.Α.

Πλέον το LEC είναι μια κλειστή λίγκα στα πρότυπα του μπασκετικού NBA, καθώς οι δέκα ομάδες που λαμβάνουν μέρος έχουν «αγοράσει» τη θέση τους και δεν γίνεται να υποβιβαστούν μετά το franchising που αποφασίστηκε από το 2018. Πέρα από τις τρεις ομάδες που διεκδικούσαν το πολυπόθητο τρόπαιο (G2 Esports, Fnatic και Schalke 04), όλες οι ομάδες έδωσαν το παρόν σε αυτή τη γιορτή. Οι επισκέπτες στην εκδήλωση μπορούσαν να μιλήσουν ακόμα και να παίξουν με τους αγαπημένους τους παίκτες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς η κάθε ομάδα είχε το δικό της booth όπου ο καθένας μπορούσε τόσο να αγοράσει προϊόντα της ομάδας, όσο και να μιλήσει με ιθύνοντες των οργανισμών, οι οποίοι είχαν ως στόχο να φέρουν την ομάδα πιο κοντά στο fan base της.

League of Legends: Τα… θέματα της πρώτης ημέρας και η άνετη επικράτηση των Fnatic

Το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» του Ο.Α.Κ.Α. μεταμορφώθηκε από την Riot Games, την εταιρεία δηλαδή που έχει δημιουργήσει το League of Legends, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σκηνικό, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να παρομοιάσει με έναν αγώνα ενός «παραδοσιακού» αθλήματος. Βέβαια, δεν ήταν όλα ρόδινα στη διεξαγωγή του τουρνουά, με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως την πρώτη μέρα (7/9).

Αρκετός κόσμος δυσκολευόταν να βρει το σημείο από το οποίο πρέπει να μπει στο χώρο, ενώ ήταν απαράδεκτο το ότι οι τουαλέτες δεν είχαν χαρτί υγείας και μερικές φορές ούτε σαπούνι και, ενώ υπήρχαν δύο food trucks στην είσοδο του γηπέδου, καθώς δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος εντός της εγκατάστασης που να μπορεί να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό, δεν είχε ενημερωθεί σωστά το κοινό. Παράλληλα, και η αδυναμία του κοινού να συμμορφωθεί με την απαγόρευση του καπνίσματος εντός του γηπέδου, αλλά και αυτής των φωτογραφικών φλας άφησαν άσχημες εντυπώσεις στο ξεκίνημα.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της πρώτης ημέρας, οι Fnatic εμφανίστηκαν εξαιρετικά διαβασμένοι και επικράτησαν εύκολα με 3-0 games της Schalke 04, κλείνοντας το μεγάλο ραντεβού με τους G2 Esports στον τελικό. Άλλωστε, οι δύο αυτές ομάδες έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του LEC Summer Split 2019 ότι απέχουν αρκετά από τους υπόλοιπους σε θέμα ποιότητας στο παιχνίδι.

League of Legends: Οι δύο… αναμενόμενοι φιναλίστ του LEC Summer Split 2019

Ουσιαστικά, το ζευγάρι του τελικού ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο από το ξεκίνημα του split και άπαντες ήταν έτοιμοι να παρακολουθήσουν ιδίοις όμμασι το επόμενο κεφάλαιο της τεράστιας αντιπαλότητας ανάμεσα σε Fnatic και G2 Esports. Οι Fnatic είναι οι πολυνίκες του LEC (ή EU LCS, όπως λεγόταν παλαιότερα) με επτά συνολικά κατακτήσεις, ενώ πέρσι έφτασαν μέχρι τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος, όπου και ηττήθηκαν με 3-0 από την Κινεζική Invictus Gaming.

Από την άλλη οι G2 Esports αν και νεότερος οργανισμός, έχουν αφήσει το στίγμα τους στη σκηνή, μετρώντας πέντε κατακτήσεις LEC. Έχοντας αποκτήσει τον Caps από τους Fnatic, με αποτέλεσμα να αλλάξει ρόλο σε ADC ο Perkz, οι G2 eSports κατάφεραν να κατακτήσουν το ανοιξιάτικο split, αλλά ακόμη πιο σημαντική τους επιτυχία ήταν η νίκη τους στο περσινό MSI (Mid Season Invitational), στο οποίο συμμετέχουν οι νικητές από κάθε region του κόσμου. Έτσι κατάφεραν να φέρουν για πρώτη φορά από την πρώτη σεζόν του League of Legends ένα παγκόσμιο τρόπαιο στην Ευρώπη.

Και οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση και το ευρωπαϊκό ζευγάρι του τελικού για πολλούς θα μπορούσε να είναι και αυτό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί σε μερικές εβδομάδες. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πριν από δύο εβδομάδες στα προημιτελικά, με τους Fnatic να προηγούνται 2-0 στη σειρά των αγώνων αλλά με τους G2 Εsports να επικρατούν τελικά με 2-3 και να παίρνουν απευθείας την πρόκριση για τον τελικό της Αθήνας.

League of Legends: Τελικός για γερά νεύρα και κούπα για τους G2 Esports

Η τελετή έναρξης του τελικού έκλεψε τις εντυπώσεις και το γήπεδο ήταν εμφανώς αρκετά πιο γεμάτο σε σχέση με την πρώτη ημέρα του τουρνουά, έχοντας περισσότερους από 9.000 θεατές, με το κοινό να είναι ιδιαίτερα ζεστό για τη σειρά των αγώνων. Τα παιχνίδια ήταν συγκλονιστικά από την αρχή μέχρι το τέλος τους, με τους Fnatic να καταφέρνουν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 2-1. Ωστόσο, οι G2 Esports έκαναν για ακόμα μια φορά την μεγάλη ανατροπή και πανηγύρισαν μια μεγαλειώδη νίκη με 3-2.

Η τελική επικράτηση των G2 Esports βασίστηκε στην ικανότητα των παικτών της ομάδας να καλύπτουν ο ένας τον άλλον σε περίπτωση κακής εμφάνισης. Ο Caps, μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι, είχε αρνητικό για εκείνον match up και κράτησε αρκετές φορές το teleport του για να έχει προτεραιότητα η ομάδα του αργότερα και ας έμενε εκείνος πίσω στο lane.

Ο Jankos ήταν μακράν καλύτερος jungler από τον Broxah και φάνηκε η διαφορά των δύο με τον τρόπο με τον οποίο έβαζαν μπροστά την ομάδα τους στην αρχή των παιχνιδιών. Ο Mikyx ήταν εξαιρετικός με τον Thresh, ειδικά με τον τρόπο με τον οποίο έδινε το ladder στους συμπαίκτες του και ο Wunder, παρά τα κάποια λάθη του, σήκωσε το βάρος του και κάλυψε τις αδυναμίες της ομάδας του όποτε χρειάστηκε. Ο Perkz, όμως, πλέον ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στην Ευρώπη, έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και είναι ο μοναδικός παίκτης στη θέση του που μπορεί να έχει τέτοιο εύρος στο champion pool του, αφού μπορεί να παίξει εξαιρετικά και τα παραδοσιακά ADC αλλά και άλλα champions από το mid lane.

League of Legends: Το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα event

Αν πρέπει κάτι να σχολιαστεί για το συγκεκριμένο event αυτό είναι η εξαιρετική δουλειά που έγινε τόσο από την ομάδα του LEC όσο και από την Riot Games. Όπως προαναφέρθηκε η προσέλευση του κόσμου τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά ήταν αισθητά μεγαλύτερη, λόγω και της ιδιαίτερης σημαντικότητας του παιχνιδιού, ενώ τα παράπονα για την κατάσταση των εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια του ημιτελικού έφτασαν στα αυτιά των διοργανωτών που έσπευσαν να τα βελτιώσουν άμεσα για την ημέρα του τελικού.

Το αυτονόητο χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες βρήκαν τη θέση τους, έγινε καλύτερη επεξήγηση στους κανόνες και στο τι επιτρέπεται και τι όχι (όπως το κάπνισμα) και στα ελληνικά, ενώ όσον αφορά το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της τελετής, έκανε την εμφάνιση του ο Riot Romain, για να ζεστάνει το πλήθος πριν από τη σειρά των τελικών, κάτι που πέτυχε και με το παραπάνω. Με αυτόν τον τρόπο η εξέδρα είχε παλμό, είχε φωνή, είχε δύναμη.

Συνολικά, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όσους είχαν την ευκαιρία να τη ζήσουν από κοντά, καθώς μπορούσαν – με λίγη τύχη – να παρακολουθήσουν τα games δίπλα σε παίκτες ομάδων που δεν συμμετείχαν στους τελικούς, έχοντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλύσουν το game και να κερδίσουν γνώσεις πάνω σε αυτό. Παράλληλα, όπως είναι λογικό η όλη διοργάνωση έφερε αρκετά χρήματα στην Αθήνα, ενώ ο κόσμος είχε στραμμένο το βλέμμα του στο ΟΑΚΑ, καθώς πάνω από 820.000 θεατών παρακολούθησαν διαδικτυακά το παιχνίδι. Εν κατακλείδι, ήταν μια γιορτή για όλους όσους ασχολούνται με το League of Legends, αλλά και το gaming γενικότερα.

League of Legends: Το déjà vu του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Η σεζόν για το League of Legends ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που έλαβε χώρα στο Παρίσι από τις 2 Οκτωβρίου μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου. Οι ευρωπαϊκές ομάδες είχαν τριπλή εκπροσώπηση (G2 Esport, Fnatic, Splyce) και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία όλες οι ομάδες από τη «Γηραιά Αλβιώνα» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί Fnatic και Splyce «υποκλίθηκαν» σε FunPlus Phoenix και SK Telecom T1, αμφότερες με 3-1 games, με τους G2 Esports να συνεχίζουν τη διαδρομή τους στην διοργάνωση, όντας μάλιστα το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αφού «εκδικήθηκαν» για λογαριασμό της Ευρώπης τους SK Telecom T1, επικρατώντας με 3-1 games, έκλεισαν ραντεβού με τον έτερο «φονέα» των Ευρωπαίων, τους FunPlus Phoenix, που στο μεταξύ είχαν υποτάξει τους περσινούς παγκόσμιους πρωταθλητές Invictus Gaming επίσης με 3-1 games. Κι ενώ πολλοί περίμεναν τους G2 Esports να φέρουν στην Ευρώπη το πολυπόθητο τρόπαιο, ο τελικός ήταν εντελώς διαφορετικός και μονόπλευρος, προς την πλευρά της κινεζικής ομάδας, η οποία επικράτησε με 3-0 games και διατήρησε τα κεκτημένα στην Ασία.

League of Legends:  Η επιστροφή του Forg1ven και ο πρωτάρης Comp

Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ήρθε η στιγμή της preseason, όπου κάθε ομάδα που δεν πέτυχε ουσιαστικά τους στόχους της έψαχνε την ενίσχυση της ενόψει της νέας σεζόν. Έτσι έγινε και κατά τη διάρκεια της φετινής preseason, με πολλές ομάδες ανά τον κόσμο να αλλάζουν άρδην τα ρόστερ τους. Οι αλλαγές, μάλιστα, έφεραν και την έλευση δύο Ελλήνων παικτών στο LEC για την ερχόμενη σεζόν.

Ο πρώτος εξ αυτών είναι ο Κωνσταντίνος Τζωρτζίου, γνωστός ως Forg1ven, ο οποίος αγωνίζεται ως ADC επέστρεψε στο υψηλότερο επίπεδο μετά το 2016, όταν και είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με τους H2K Gaming. Ο Forg1ven, ο οποίος θεωρείται μια… ιδιαίτερη προσωπικότητα όσον αφορά το playstyle, αλλά και τον χαρακτήρα του υπέγραψε στη Schalke 04 και θα έχει τη δυνατότητα να αποδείξει πως ανήκει στην ελίτ του League of Legends.

Από την άλλη, ο έτερος Έλληνας που θα αγωνίζεται στο LEC και οποίος επίσης αγωνίζεται ως ADC είναι ο Μάρκος Σταμκόπουλος, γνωστός ως Comp. Ο μόλις 17 ετών παίκτης ετοιμάζει να κάνει ντεμπούτο στο υψηλότερο επίπεδο, έχοντας αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με την Team-LDLC στο γαλλικό πρωτάθλημα την περσινή σεζόν. Ο ίδιος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο παιχνίδι και καλείται πλέον να το αποδείξει απέναντι στους καλύτερους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments