Πολιτική

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια σε αέρα, θάλασσα και στεριά

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια σε αέρα, θάλασσα και στεριά
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν παίζει το παιχνίδι των προκλήσεων και των κανονιοφόρων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Μήνυμα ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι φοβάται τις απειλές του Ερντογάν», όσον αφορά στο μεταναστευτικό, στέλνει o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέσω του «Der Spiegel». Σε δηλώσεις του, στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού, σε ρεπορτάζ για το μεταναστευτικό και τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες, επισημαίνει ότι η Τουρκία έχει αναγάγει το μεταναστευτικό σε εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και ότι χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως μοχλό πίεσης.

Ωστόσο χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας πως η Ελλάδα δεν παίζει το παιχνίδι των προκλήσεων και των κανονιοφόρων, αλλά, αν χρειαστεί, «είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια σε αέρα, θάλασσα και στεριά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει στην Ουάσινγκτον με ισχυρή ατζέντα έχοντας στις αποσκευές του και την υπογραφή της συμφωνίας του EastMed. Σημείωσε, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της σταθερότητας στην περιοχή, με πολυμερείς συνεργασίες και ότι αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments