Διεθνή

Αυστραλία: Ραγίζουν καρδιές οι εικόνες από την πύρινη λαίλαπα [pics]

Αυστραλία: Ραγίζουν καρδιές οι εικόνες από την πύρινη λαίλαπα [pics]
Αυστραλία: Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση στην Αυστραλία, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 25. Πάνω από μισό δισεκατομμύρια ζώα έχουν χαθεί ή επηρεαστεί.

Αυστραλία: Τραγωδία δίχως τέλος στην Αυστραλία. Οι πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε τα πάντα στο διάβα τους έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 25 ανθρώπους ενώ έχουν καεί περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα γης, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας. Ζημιές ή ολική καταστροφή έχουν προκληθεί και σε χιλιάδες σπίτια. Προβλήματα και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού απομάκρυναν χιλιάδες παραθεριστές και κατοίκους από την παραθαλάσσια πόλη της Μαλακούτα, όπου 4.000 άνθρωποι προκειμένου να σωθούν κατέφυγαν στις παραλίες.

Οι πολιτείες Βικτόρια και Νέα Νότια Ουαλία συνεχίζουν να καίγονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο καπνός από τα πύρινα μέτωπα έφθασε Χιλή και Αργεντινή. Πυροσβεστική, Στρατός και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες. Πάνω από μισό δισεκατομμύρια ζώα έχουν χαθεί ή επηρεαστεί. Στις καμένες εκτάσεις οι πυροσβέστες δεν σταματούν να εντοπίζουν κουφάρια από νεκρά καγκουρό και κοάλα. Σε αρκετές περιπτώσεις η ανθρώπινη δραστηριότητα τα εμπόδισε να ξεφύγουν από τις πύρινες γλώσσες που βρίσκονταν πίσω τους ή τα περικύκλωναν.

Συγκλονίζουν οι εικόνες μέσα από το πιλοτήριο ενός στρατιωτικού αεροσκάφους, το οποίο έχει σπεύσει για βοήθεια στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Το σκηνικό της πύρινης κόλασης έδωσε στη δημοσιότητα πιλότος της αυστραλιανής Βασιλικής Αεροπορίας και προέρχεται από τις επιχειρήσεις διάσωσης που έγιναν το Σάββατο, 4 Ιανουαρίου, στη Βικτώρια. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του βίντεο, ο πιλότος έλαβε δεκάδες εγκωμιαστικά μηνύματα, με πολλούς χρήστες να τον συγχαίρουν για την αυταπάρνησή του να πιλοτάρει το αεροσκάφος μέσα σε τόσο δυσμενείς συνθήκες.

Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες εντείνουν τις προσπάθειές τους σήμερα ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες, πριν από το νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας.

Οι εθελοντές πυροσβέστες, που έχουν εξαντληθεί από τη μάχη που δίνουν ενάντια στις φλόγες, προσπαθούν να κατευθύνουν την πορεία των πυρκαγιών, να καθαρίσουν ζώνες υψηλού κινδύνου ή ακόμη να προκαλέσουν πυρκαγιές ώστε να κάψουν τη βλάστηση και να εμποδίσουν την εξάπλωση των φωτιών. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ενάντια στον χρόνο καθώς από την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα αύξηση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους ανέμους. Δεκάδες φωτιές εξακολουθούν να είναι εκτός ελέγχου στην ανατολική Αυστραλία και οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να ενωθούν δύο πυρκαγιές που μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια, δημιουργώντας ένα τεράστιο μέτωπο. Οι χθεσινές βροχοπτώσεις πρόσφεραν προσωρινή ανακούφιση, όμως δεν ήταν αρκετές για να σβήσουν τις πυρκαγιές.

Αποζημιώσεις εκατομμυρίων από τις πυρκαγιές

Ο καπνός από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές, αφού διένυσαν πάνω από 12.000 χιλιόμετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκονται πλέον πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή, ανακοίνωσαν χθες οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των δύο λατινοαμερικάνικων κρατών. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το οικονομικό κόστος αυτής της καταστροφής, όμως η Ένωση Ασφαλιστών της Αυστραλία ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί αιτήματα για αποζημιώσεις ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων (433 εκατομμύρια ευρώ), ένα ποσό που μάλλον θα αυξηθεί.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments