Διεθνή

Αυστραλία: Ανυπολόγιστη καταστροφή – “Αγγίζουν” το ένα δισεκατομμύριο τα νεκρά ζώα

Αυστραλία: Ανυπολόγιστη καταστροφή – “Αγγίζουν” το ένα δισεκατομμύριο τα νεκρά ζώα
Αυστραλία: δεν έχει τέλος το μαρτύριο για στην Ωκεανία, με τις πυρκαγιές να μαίνονται σαρώνοντας μεγάλο μέρος της Αυστραλίας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και περισσότερων από ενός δισεκατομμυρίου ζώων.

Αυστραλία:Οι καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες στην Αυστραλία, αφήνοντας πίσω τους θύματα και τεράστιες καταστροφές τόσο σε οικολογικό επίπεδο – μεγάλος είναι ο φόρος αίματος σε ζώα – όσο και σε υλικό επίπεδο. Η Αυστραλία δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια,  με τις φωτιές να προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Οι φονικές πυρκαγιές μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 25 ανθρώπους, με τις αρχές να αναζητούν αγνοούμενους , ενώ επίσης υπολογίζεται πως τραγικό θάνατο έχουν βρει περίπου ένα δισεκατομμύριο ζώα. Ειδικότερα, οικολόγοι του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτιμούν ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο ζώα έχουν βρει τραγικό θάνατο από τις πυρκαγιές ή έμμεσα μέσω της απώλειας οικοτόπων.

Πρόκειται για θηλαστικά (όπως, μεταξύ άλλων, καγκουρό και κοάλα), πουλιά και ερπετά. Δίπλα σε αυτά πρέπει να προστεθούν ζώα σε φάρμες, νυχτερίδες, βάτραχοι και έντομα, όλα απαραίτητα για την οικολογική ισορροπία.

 Οι πρώτες εκτιμήσεις με μια σχετική ακρίβεια, είναι σοκαριστικές. Είναι από τις φορές που οι αριθμοί λένε την απόλυτη αλήθεια.

  • 2.700 πυροσβέστες (ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον εξήγγειλε πως θα δώσει μπόνους 4.200 δολαρίων σε όσους βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα το τελευταίο 10ήμερο)
  • 3.000 στρατιώτες
  • 136 εστίες φωτιάς
  • 15 εκατομμύρια εκτάρια γης καμένα
  • 500 εκατομμύρια-1 δισεκατομμύριο ζώα νεκρά (ο αριθμός ποικίλλει όχι μόνο γιατί είναι ανέφικτο να γίνει τώρα ακριβής καταμέτρηση, αλλά και γιατί δεν έχουν προσμετρηθεί τα ζώα που επιβίωσαν της φωτιάς σε πρώτη φάση, τα μετέφεραν σε ιατρικά κέντρα κι εκεί τους έκαναν ευθανασία)
  • Το 1/3 του πληθυσμού των κοάλα κάηκε ή πέθανε από ασφυξία
  • Ο πληθυσμός των ψιττακών στο νησί των Καγκουρό εικάζεται ότι έχει εξαλειφθεί ολοσχερώς. Μοναδική ελπίδα ένα σμήνος παπαγάλων που λέγεται ότι πέταξε στην χερσόνησο Ντάντλι. Ανάλογη μείωση έχουν υποστεί τα καγκουρό, οι έχιδνες, τα πόσουμ και κάθε ζώο της νήσου, που φιλοξενούσε αποκλειστικά είδη υπό εξαφάνιση που δεν απαντώνται σε άλλα μέρη του πλανήτη. Πέρα από την πύρινη λαίλαπα, υπάρχουν οι θηρευτές της φύσης που εκμεταλλεύονται την κατάσταση, όπως οι κόκκινες αλεπούδες και οι αγριόγατες που παραμονεύουν σε σημεία με φωτιά για να εμφανιστούν φοβισμένα ζώα που είναι εύκολη λεία.
  • Πάνω από 2.300 σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί
  • 25 άνθρωποι είναι νεκροί (19 στη Νέα Νότια Ουαλία, 3 στη Βικτόρια και 3 στη Νότια Αυστραλία – ο αριθμός αυτός λέγεται ότι θα αυξηθεί κατά πολύ, ενώ αγνοούνται 2 άτομα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments