Διεθνή

Αυστραλία: Συνεχίζονται οι πυρκαγιές – Δύσκολες ώρες για Περθ και Βικτώρια

Αυστραλία: Συνεχίζονται οι πυρκαγιές – Δύσκολες ώρες για Περθ και Βικτώρια
Αυστραλία: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία, με τις Αρχές να φοβούνται τα χειρότερα τις επόμενες 48 ώρες.

Αυστραλία: Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Αυστραλία. Μετά την νοτιοανατολική πλευρά, σήμερα δοκιμάζεται η πόλη Περθ στα δυτικά της χώρας, όπου μαίνεται δασική πυρκαγιά, η οποία έχει καταστρέψει κτίρια και απειλεί ανθρώπους και κατοικίες. Σοβαρή η κατάσταση και στο νησί Κάνγκαρο Άϊλαντ στη Νότια Αυστραλία, το οποίο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και έχει κατακαεί το 30% της έκτασής του. Προς στιγμήν οι Αρχές εκτιμούσαν ότι γλύτωσαν από τα χειρότερα και ζήτησαν από τους ταξιδιώτες να μην ακυρώσουν τις επισκέψεις του εκεί ώστε να μην καταστραφεί και η τοπική οικονομία.

Όμως υπήρξαν αναζωπυρώσεις και έτσι έχουν εκδοθεί αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το συγκεκριμένο νησί επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, αλλά υπέπεσε σε γκάφα ολκής. Απευθυνόμενος σε κατοίκους είπε ότι ευτυχώς εκεί δεν υπήρξαν νεκροί, όπως σε άλλα φλεγόμενα σημεία της Αυστραλίας. Κι όμως, όπως του υπενθύμισαν οι κάτοικοι, εκεί χάθηκαν δύο άνθρωποι. Ο Μόρισον προσπάθησε να ανασκευάσει αλλά η γκάφα είχε ήδη γίνει.

Οι επόμενες 48 ώρες προβλέπονται πολύ δύσκολες για την πολιτεία της Βικτώριας, στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας. Λόγω των δυσμενών προβλέψεων παρατάθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Την ίδια ώρα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι το 2019 ήταν η πιο ζεστή και πιο ξηρή χρονιά με τις λιγότερες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, από τότε που κρατούνται στοιχεία. Η διαπίστωση αυτή εντείνει την συζήτηση για το πόσο συμβάλλει σ’ αυτή την κατάσταση η κλιματική αλλαγή και ο ανθρώπινος παράγοντας.

Συγκλονίζει το 19 μηνών κοριτσάκι με κράνος πυροσβέστη στην κηδεία του πατέρα του.

Με τον δικό του τρόπο αποχαιρέτησε ένα κοριτσάκι 19 μηνών τον πατέρα του, εθελοντή πυροσβέστη, που έχασε τη ζωή του στην μάχη με τις φλόγες. Ο  Άντριου Ο’ Ντιούερ ήταν ένας από αυτούς που θυσιάστηκαν για να σβήσουν την φωτιά στη Νέα Νότια Ουαλία. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα σε ένα φορτηγάκι που κατευθυνόταν στον τόπο κατάσβεσης της φωτιάς στο Μπάξτον, νότια του Σίδνεϊ. Στην κηδεία του πατέρα του, το μικρό κοριτσάκι με το λευκό φόρεμα στεκόταν δίπλα στο φέρετρο σε όλη τη διάρκεια της τελετής και δεν έβγαζε από το κεφάλι του το κράνος.

Το βίντεο με το κοριτσάκι κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας συγκίνηση στους Αυστραλούς που εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τη πύρινη λαίλαπα. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από δύο χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ έχει γίνει στάχτη μια περιοχή ίση με το μέγεθος της Ιρλανδίας.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι κορυφαίοι τενίστες για να βοηθήσουν την Αυστραλία.

Τουρνουά επίδειξης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων θα διοργανώσει στις 15 Ιανουαρίου στη “Rod Laver Arena” η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν σπουδαίους παίκτες ν’ αγωνίζονται αφού την πρόσκληση αποδέχτηκαν εκτός από τον Νικ Κύργιο, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Καρολίν Βοζνιάκι και η Ναόμι Οσάκα. “Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις αυτές τις καταστροφές να πλήττουν τη χώρα και τόσους πολλούς ανθρώπους και κοινότητες να υποφέρουν. Το The Aces for Bushfire Relief δίνει την ευκαιρία στην τενιστική κοινότητα να κάνει έναν έρανο και να συγκεντρώσει χρήματα για εκείνους που τα χρειάζονται περισσότερο”, είπε ο πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments