Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν πού πέφτει το Ιράν

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν πού πέφτει το Ιράν
ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί βλέπουν το Ιράν σαν εχθρό, αλλά την ίδια ώρα δεν γνωρίζουν που βρίσκεται.

ΗΠΑ: Τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις ανάμεσα στην Αμερική και το Ιράν είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Για την ακρίβεια το κλίμα ανάμεσα στις δυο χώρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολεμικό. Η Τεχεράνη εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, μετά από εντολή Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να βλέπει το Ιράν σαν μεγάλο εχθρό αυτή τη στιγμή, αλλά οι συμπατριώτες του δεν έχουν ιδέα που βρίσκεται η χώρα.  Η δημοσκόπηση του morningconsult έδειξε ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι παίρνουν κάτω από τη βάση στη γεωγραφία. Μπορεί το 47% των πολιτών στηρίζει την απόφαση Τραμπ για την εξόντωση του Σουλεϊμανί, ωστόσο μόλις το 28% κατάφεραν να δείξουν σωστά το Ιράν πάνω στον χάρτη της Μέσης Ανατολής (και της Ευρώπης). Μόλις το 23% μπόρεσε να εντοπίσει τη χώρα σε έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη, στον οποίο δεν υπήρχαν τα ονόματα των χωρών.

Ένα 8% δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει το Ιράκ με το Ιράν, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν ότι το Ιράν βρίσκεται στην Ευρώπη, ανάμεσα σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία, αλλά και η Ελλάδα. Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι η Τεχεράνη βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλοι ότι βρίσκεται στην Ρωσία. Επιπλέον, τουλάχιστον 32 Αμερικανοί έχουν στο μυαλό τους ότι το Ιράν βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενώ 40 υποστήριξαν ότι είναι χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments