Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Στη Γερουσία το κατηγορητήριο κατά του Αμερικανού προέδρου την επόμενη εβδομάδα

Ντόναλντ Τραμπ: Στη Γερουσία το κατηγορητήριο κατά του Αμερικανού προέδρου την επόμενη εβδομάδα
Ντόναλντ Τραμπ: Το «πράσινο φως» για τη διαβίβαση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία έδωσε η Νάνσι Πελόζι.

Ντόναλντ Τραμπ: Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο, Νάνσι Πελόζι, έδωσε την έγκρισή της σήμερα για να διαβιβαστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη του Ρεπουμπλικανού προέδρου με το αίτημα της καθαίρεσης.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε από τον επικεφαλής της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων να «βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να υποβάλει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα ένα ψήφισμα σχετικά με τον ορισμό των υπεύθυνων» του Δημοκρατικού Κόμματος, που θα αναλάβουν τον ρόλο των εισαγγελέων «και να διαβιβάσει το κατηγορητήριο στη Γερουσία», όπως γράφει σε μια επιστολή στην κοινοβουλευτική ομάδα της.

Η ίδια θα συναντηθεί με τους γερουσιαστές την Τρίτη για να συζητήσουν «πώς θα προχωρήσουν στη συνέχεια».

Υπενθυμίζεται, πως στις αρχές του Δεκέμβρη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κογκρέσο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης, η Νάνσι Πελόζι είχε πει πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια «συνεχής απειλή» για «την εθνική ασφάλεια» των Ηνωμένων Πολιτειών. «Οι ανεύθυνες πράξεις του προέδρου κατέστησαν απαραίτητη τη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του, δεν μας άφησε άλλη επιλογή» επισήμανε η ίδια ενώπιον των βουλευτών. «Κηρύσσω επίσημα και με θλίψη την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ. Εάν δεν δράσουμε τώρα, θα επιδείξουμε αμέλεια σε βάρος των καθηκόντων μας» υπογράμμισε η Πελόζι δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα της συζήτησης επί των άρθρων του κατηγορητηρίου, που θα τέθηκαν αργότερα σε ψηφοφορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments