Κόσμος

British Airways: Πανικός σε πτήση Αθήνα – Λονδίνο, όταν ο συγκυβερνήτης ένιωσε αδιαθεσία

British Airways: Πανικός σε πτήση Αθήνα – Λονδίνο, όταν ο συγκυβερνήτης ένιωσε αδιαθεσία
British Airways: Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Ιανουαρίου λίγο πριν την προσγείωση της πτήσης στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όταν περίεργες οσμές άρχισαν να γεμίζουν το πιλοτήριο.

British Airways: Στιγμές πανικού και φόβου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της British Airways που εκτελούσε  το δρομολόγιο Αθήνα – Λονδίνο, όταν στο πιλοτήριο εμφανίστηκαν περίεργες οσμές,  με αποτέλεσμα ο ένας εκ των κυβερνητών του αεροσκάφους να φορέσει μάσκα οξυγόνου γιατί ένιωσε αδιαθεσία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail  το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Ιανουαρίου λίγο πριν την προσγείωση της πτήσης στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Ειδικότερα, η πτήση είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» και τέσσερα μίλια πριν το αεροδρόμιο του Λονδίνου ο κυβερνήτης έστειλε σήμα «Mayday» στον πύργο ελέγχου ενημερώνοντας τους ότι έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου στο πιλοτήριο, καθώς εμφανίστηκαν κάποιες περίεργες οσμές στο πιλοτήριο, ενώ ο συγκυβερνήτης του ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που κρατούσε στα χέρια του το πηδάλιο του αεροπλάνου. Μάλιστα δεν μπορούσε να αναπνεύσει και αναγκάστηκε να φορέσει  μάσκα οξυγόνου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό των «fume events», όταν δηλαδή το πιλοτήριο γεμίζει με οσμές που προκαλούν αδιαθεσία στους πιλότους, ενώ είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα της βρετανικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (ΑΙΙΒ).

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Α320 της Britsh Airways είχε κριθεί ικανός να πιλοτάρει πριν την απογείωση από την Αθήνα. Όταν, όμως, το αεροσκάφος πλησίασε στο Χίθροου ο συγκυβερνήτης παραπονέθηκε για έντονη αδιαθεσία.

Πηγές μέσα από την βρετανική αεροπορική εταιρεία υποστήριξαν ότι συγκυβερνήτης λιποθύμησε, εκδοχή που διέψευσε κατηγορηματικά εκπρόσωπος της British Airways. Μετά την αδιαθεσία του συγκυβερνήτη, το πηδάλιο ανέλαβε ο κυβερνήτης ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη τον πύργο ελέγχου του Χίθροου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα «fume events» μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών όπως κάποιο καμμένο φαγητό ή από κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο αν και ειδικοί σημειώνουν ότι οι βασικότερες αιτίες έχουν να κάνουν με κάποια διαρροή λαδιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments