Οικονομία

ΑΑΔΕ: Απoσύρονται ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online

ΑΑΔΕ: Απoσύρονται ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online
ΑΑΔΕ: Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με τις 179 μάρκες των αποσυρόμενων ταμειακών μηχανών.

ΑΑΔΕ: Σε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με απόφαση του Διοικητή της, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποσύρονται οι Φορολογικοί Ηλεκτρονικοί Μηχανισμοί (ΦΗΜ), που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με τις ΠΟΛ. 1234/2002 και 1135/2005 και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης για αποστολή δεδομένων στην ΑΑΔΕ. Οι κάτοχοι των ανωτέρω ΦΗΜ υποχρεούνται να δηλώσουν, μέχρι τις 31 Μαΐου 2020,την παύση αυτών, στο TaxisNet ή στην αρμόδια ΔΟΥ, όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών. Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με τις 179 μάρκες των αποσυρόμενων ταμειακών μηχανών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ανανεώθηκε για πέντε χρόνια η θητεία του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή. Σύμφωνα με το CNN Greece, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε στο πως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανανέωσε τη θητεία του κ. Πιτσιλή, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της φορολογικής διοίκησης από το 2016. Ο νόμος 4389/2016 προβλέπει πως ο Διοικητής με την ανάληψη των καθηκόντων του, υπογράφει συμβόλαιο απόδοσης με τον υπουργό Οικονομικών, το οποίο καθορίζει τις υποχρεώσεις του, τη σχέση εργασίας του, την αμοιβή για τις υπηρεσίες του και τους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.

Το who is who

O Γιώργος Πιτσιλής γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με επιστημονική ειδίκευση και σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε όλο το φάσμα του Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού. Είναι απόφοιτος του Κλασσικού Λυκείου Αναβρύτων. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Pantheon – Sorbonne (Paris I). Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments