Διεθνή

Παραγουάη δάγκειος πυρετός: Νοσεί ο Πρόεδρος Μάριο Άμντο Μπενίτες

Παραγουάη δάγκειος πυρετός: Νοσεί ο Πρόεδρος Μάριο Άμντο Μπενίτες
Παραγουάη δάγκειος πυρετός: Ο πρόεδρος της Παραγουάης είναι ένας ακόμη από τους ασθενείς που μολύνθηκαν από την επιδημία δάγκειου πυρετού, η οποία εξαπλώνεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Παραγουάη δάγκειος πυρετός: Ο 48χρονος αρχηγός του κράτους της Παραγουάης, Μάριο Αμντο Μπενίτες αναγκάστηκε να διακόψει περιοδεία του που ήταν σε εξέλιξη, αφού διαγνώστηκε με δάγκειο πυρετό. Ο πρόεδρος της Παραγουάης είναι πλέον ένας ακόμη από τους ασθενείς που μολύνθηκαν από την επιδημία δάγκειου πυρετού, η οποία εξαπλώνεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργου Υγείας Χούλιο Ματσολένι.

Ειδικότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο C9N μετέδωσε ότι ο αρχηγός του κράτους αισθάνθηκε αδιαθεσία και διέκοψε μια περιοδεία του στο εσωτερικό της χώρας. “Έχουμε πλέον τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος τα οποία πρακτικά επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος έχει δάγκειο πυρετό”, είπε ο Ματσολένι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Επιπλέον, ο υπουργός υγέιας διαβεβαίωσε πως ο  Άμπντο βρίσκεται σε «πολύ καλή κατάσταση», ενώ θα τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση για 48 ώρες και κατόπιν θα συνεχίσει κανονικά την άσκηση των καθηκόντων του, πρόσθεσε ο Ματσολένι. Ο πρόεδρος είχε μεταδοθεί νωρίτερα πως είχε εμφανίσει τα συμπτώματα της μόλυνσης από τον δάγκειο πυρετό, ιδίως πυρετό και έντονους πόνους σε μύες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Παραγουάη έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 1.800 κρούσματα δάγκειου πυρετού και ο αριθμός τους αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτητα, επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments