Πολιτική

Υπόθεση Novartis – Προανακριτική: Την Τρίτη η κατάθεση του Παναγιώτη Αθανασίου

Υπόθεση Novartis – Προανακριτική: Την Τρίτη η κατάθεση του Παναγιώτη Αθανασίου
Υπόθεση Novartis - Προανακριτική: Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός θα κληθεί μετά από αναφορές της πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένης Ράϊκου.

Υπόθεση Novartis – Προανακριτική: Με την κατάθεση του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου συνεχίζεται την Τρίτη 28 Ιανουαρίου η εξέταση μαρτύρων από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τυχόν παρεμβάσεις στην εισαγγελική έρευνα για την Novartis του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός θα κληθεί μετά από αναφορές της πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένης Ράϊκου, η οποία καταλόγισε στον πρώην υπουργό προσπάθεια μετατροπής της έρευνας της υπόθεσης Novartis σε σκευωρία εναντίον πολιτικών προσώπων καθώς και απόπειρα ηθικής της εξόντωσης. Η Ελένη Ράϊκου έχει δηλώσει ότι ο Παναγιώτης Αθανασίου έχει δεχθεί και αυτός παρεμβάσεις χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιες υποθέσεις αναφέρονταν. Οι …απορίες πάντως θα λυθούν κατά την διάρκεια της εξέτασης του εισαγγελικού λειτουργού.

Διχάζει την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η κατάθεση της Ελένης Ράϊκου

Έως στιγμής πάντως καταγράφονται δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στην Προανακριτική Επιτροπή. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζεται ότι κατάθεση της Ελένης Ράϊκου σε συνδυασμό με τις περιγραφές του κλίματος που υπήρχε τότε στον χώρο της δικαιοσύνης από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγέλη συνιστούν επιβεβαίωση των γαλάζιων εκτιμήσεων για παρεμβάσεις.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι στην πράξη η Ελένη Ράϊκου, παρά τις έντονες φραστικές κορώνες που χρησιμοποίησε αφήνοντας υπόνοιες ότι φοβόταν ακόμη και για την σωματική της ακεραιότητα, αναίρεσε την ουσία της κατάθεσής της. Κι αυτό γιατί παραδέχθηκε μετά από σαφείς ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση πως η αρχική πιστοποίηση της αξίας των μαρτύρων για την Novartis δεν έγινε από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές αλλά από τις αρχές των ΗΠΑ. Πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να σταθεί ο ισχυρισμός πως το FBI υπήρξε μέρος σκευωρίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments