Διεθνή

Andy Gill: Πέθανε ο σπουδαίος κιθαρίστας των Gang of Four [vids]

Andy Gill: Πέθανε ο σπουδαίος κιθαρίστας των Gang of Four [vids]
Andy Gill πέθανε: Ο συνιδρυτής της σπουδαίας post punk μπάντας απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια του αναπνευστικού.

Andy Gill πέθανε: Θρήνος στην παγκόσμια underground σκηνή, καθώς οι Gang Of Four ανακοίνωσαν τον θάνατο του σπουδαίου Andy Gill. Ο συνιδρυτής και κιθαρίστας της σπουδαίας post punk μπάντας έφυγε σε ηλικία 64 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια του αναπνευστικού.

Ο Andy Gill ήταν γεννημένος το 1956 στο Μάντσεστερ, και σε ηλικία μόλις 20 ετών ίδρυσε το συγκρότημα “Gang Of Four”, οι οποίοι έμελλε να γίνουν μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες του βρετανικού ήχου. Ο ίδιο ο Gill παρέμεινε η βασική «δύναμη» πίσω από τα τραγούδια τους με τον ήχο της κιθάρας του να καθορίζει εν πολλοίς το είδος.

Οι Gang Of Four ήταν αγαπημένοι του ελληνικού κοινού και είχαν επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας με την τελευταία τους συναυλία να είναι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Andy Gill είχε ξεχωριστή πορεία και ως παραγωγός, καθώς συνεργάστηκε με μπάντες όπως οι Red Hot Chili Peppers, Killing Joke , Therapy ? και Young Knives

Η ανακοίνωση της μπάντας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments