Πολιτική

Μηταράκης Μόρια: “Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου”

Μηταράκης Μόρια: “Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου”
Μηταράκης Μόρια: Στην επιτυχή αντιμετώπιση των επεισοδίων που ξέσπασαν σήμερα στην Μόρια αλλά και στην ανάγκη να επιταχυνθούν συγκεκριμένες διαδικασίες που αφορούν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, στάθηκε σε δήλωσή του ο Νότης Μηταράκης.

Μηταράκης Μόρια: Το ενδεχόμενο τα σημερινά επεισόδια στη Λέσβο να αποτελούν προϊόν υποκίνησης ερευνούν οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Όπως επισημαίνει ο κ. Μηταράκης, «οι ελληνικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων» και προσθέτει ότι «μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν: η πολιτική άλλαξε».

Ο υπουργός Μετανάστευσης υπενθυμίζει παράλληλα ότι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας «είναι η ασφάλεια των πολιτών» και επαναλαμβάνει ότι «κατά συνέπεια, τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου, επιστροφών όσων δεν δικαιούνται άσυλο και τη λειτουργία κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δε συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου». Στέλνει, εξάλλου, το μήνυμα ότι «παραβατικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου».

Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και κλεφτοπόλεμος στην Μόρια:

Επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβιδών κρότου λάμψης, πραγματοποιήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αιτουντών άσυλο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο νόμο ασύλου που «παγώνει» όλα τα παλαιά αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών. Οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία με προτεταγμένα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Μετά τις 4 το απόγευμα, ξεκίνησαν σιγά – σιγά να αποχωρούν από την προκυμαία οι περίπου 200 πρόσφυγες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Στην περιοχή βρέθηκε ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και ο Βασίλης Αμπελογιάννης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, καθώς και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης στο Βόρειο Αιγαίο, «Τολμάμε», Παναγιώτης Χριστόφας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments