Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης επενδύσεις: Νομοθετική ρύθμιση για να “τρέξουν” Ελληνικό και Κασσιόπη

Άδωνις Γεωργιάδης επενδύσεις: Νομοθετική ρύθμιση για να “τρέξουν” Ελληνικό και Κασσιόπη
Άδωνις Γεωργιάδης επενδύσεις: "Οι στόχοι είναι να επιτύχουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε δεσμευτεί στον προϋπολογισμό, δηλαδή 2,8%" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Άδωνις Γεωργιάδης επενδύσεις: Mέσω νομοθετικής ρύθμισης αναμένεται να επιλυθεί το θέμα της υψομετρικής μελέτης που απαιτείται στην αξιοποίηση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και για την επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε δηλώσεις του στον Real 97,8 τόνισε πως η κυβέρνηση κάτι ότι χρειάζεται προκειμένου οι επενδύσεις τα “τρέξουν” το συντομότερο δυνατόν.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “σήμερα στη Βουλή έχουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και για το Ελληνικό και για την Κασσιόπη γιατί δυστυχώς η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα είναι άπειρη και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν είναι αναπάντεχα, αλλά εδώ είμαστε για να τα λύνουμε. Ξέρετε δεν είναι ωραίο οι ξένοι που θέλουμε να πείσουμε να έρθουν στην Ελλάδα να βλέπουν ότι διαρκώς υπάρχουν προβλήματα σε κάθε επένδυση σε αυτή τη χώρα” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

“Δεν υπάρχει μεγάλη επένδυση με την οποία δεν ασχολούμαι. Ασχολούμαι με όλες, μία μία”

“Δεν κάνουμε μόνο για τα μεγάλα έργα, κάνουμε και για την μικρομεσαία και κυρίως για αυτήν. Τα μεγάλα έργα τα αντιμετωπίζουμε ως εμβληματικά έργα, η ελληνική οικονομία όμως χωρίς μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να προχωρήσει. Προβάλλουμε τα μεγάλα έργα, αλλά η κύρια μεριμνά μας είναι στη μικρομεσαία επιχείρηση” πρόσθεσε.

“Εξαιρετικές οι πρώτες ημέρες του υπουργού Νότη Μηταράκη στο υπουργείο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας έχει αποφασιστεί από το 2014 και ήταν η πρώτη που αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο, η NCH Capital, ήδη έχει καταβάλει τα 20,05 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 25,05 εκατ. που έχει συμφωνηθεί το σχετικό τίμημα. Ωστόσο οι εργασίες για την αξιοποίηση του ακινήτου πρακτικά δεν έχουν ξεκινήσει. Το πρώτο έργο αφορούσε την κατεδάφιση των οικημάτων του πρώην ραντάρ του ΓΕΝ. Το τελευταίο μετακινήθηκε σε νέα θέση, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιοποίηση του ακινήτου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments