Nέα της αγοράς

COSMOTE HISTORY HD: Ένα από τα πιο γνωστά αποκριάτικα έθιμα της Ελλάδας αναβιώνει στην COSMOTE TV

COSMOTE HISTORY HD: Ένα από τα πιο γνωστά αποκριάτικα έθιμα της Ελλάδας αναβιώνει στην COSMOTE TV
To COSMOTE HISTORY HD παρουσιάζει ένα από τα πιο γνωστά έθιμα της Ελλάδας, το «Γενίτσαροι και Μπούλες» μέσα από τη σειρά «Ο τόπος μου γιορτάζει».

COSMOTE HISTORY HD: Στη Νάουσα Ημαθίας μας μεταφέρει αυτή την εβδομάδα το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ο τόπος μου γιορτάζει», σε παραγωγή COSMOTE TV, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο γνωστά έθιμα της Ελλάδας, το «Γενίτσαροι και Μπούλες», που αναβιώνει κάθε χρόνο την περίοδο των Αποκριών (Κυριακή 9/2, 16.00, COSMOTE HISTORY HD).

Το ταξίδι στην ιστορία των επιστημών στον ελλαδικό χώρο συνεχίζεται την Κυριακή 9/2, μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ελληνική Επιστήμη», σε παραγωγή COSMOTE TV. Το νέο επεισόδιο της σειράς επικεντρώνεται στο ερευνητικό ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει η Σελήνη ανά τους αιώνες, και μας συστήνει μια ομάδα Ελλήνων αστρονόμων που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα NELIOTA και μελετά τις προσκρούσεις μετεωριτών (20.00, COSMOTE HISTORY HD).

Ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης παραδίδει και αυτή την εβδομάδα μαθήματα για σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας, μέσα από την εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα».

Στα νέα επεισόδια της εκπομπής, σε παραγωγή COSMOTE TV, ο καθηγητής παρουσιάζει τα παράγωγα της λέξης νους, τις χρονικές βαθμίδες των ρημάτων, τις δυσκολίες που συναντούμε στη χρήση των ρημάτων «εκδράμω» και «συνδράμω», αλλά και τις φωνηεντικές μεταβολές που οδήγησαν σε πλήθος ομόηχων στην νέα ελληνική γλώσσα. Οι συνδρομητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκπομπή από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50 στο COSMOTE HISTORY HD.

Η σειρά συμπαραγωγής COSMOTE TV «Μετρώντας τ’ άστρα – Η αστρονομία στην αρχαία Ελλάδα», που προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD επιστρέφει την Κυριακή 9/2 με το νέο επεισόδιο «Φιλοσοφία και αστρονομία». Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην αρχή της φιλοσοφίας και τις πρώτες λογικές εξηγήσεις που επιχείρησαν να δώσουν οι Ίωνες, οι πυθαγόρειοι και οι σωκρατικοί φιλόσοφοι περί κοσμογονίας (21.00, COSMOTE HISTORY HD).

Τέλος, με επίκεντρο το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη δημοφιλή περιοχή της Αρκαδίας και να μάθουν την ιστορία της, μέσα από το νέο επεισόδιο της σειράς «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι». Το επεισόδιο θα προβληθεί το Σάββατο 8/2 στις 19.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments