Διεθνή

Βόρεια Μακεδονία: Χαμός με την υπουργό που “επανέφερε” τη Δημοκρατία της Μακεδονίας

Βόρεια Μακεδονία: Χαμός με την υπουργό που “επανέφερε” τη Δημοκρατία της Μακεδονίας
Βόρεια Μακεδονία: "Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Διαμαρτυρία από την μεριά της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Βόρεια Μακεδονία: Σε μια προκλητική ενέργεια προέβη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ρασέλα Μιζράχι, επαναφέροντας στο υπουργείο της πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας (“Δημοκρατία της Μακεδονίας”).

Η Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εργασίας της χώρας, εμφανίστηκε μπροστά από την πινακίδα που η ίδια τοποθέτησε στο υπουργείο της. Σημειώνεται ότι από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (τον Φεβρουάριο του 2019), σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ωστόσο, η Μιζράχι αγνόησε την υποχρέωση αυτή της χώρας της, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέφερε στο υπουργείο του οποίου ηγείται, παλαιότερη πινακίδα.

Νίκολα Ντιμιτρόφ: “Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ καταδίκασε έντονα την ενέργεια της υπηρεσιακής υπουργού. «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων της Βόρειας Μακεδονίας» χαρακτηριστικά.  Συμπλήρωσε ότι η Ρασέλα Μιζράχι, με την ενέργεια της αυτή θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και «δυναμιτίζει» τις σχέσεις της Βόρειας Μακεδονίας με την Ελλάδα.

Διαμαρτυρία από μεριάς της Ελλάδας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας γνωστοποίησε ακόμη ότι για την προκλητική ενέργεια της υπουργού Εργασίας υπήρξε διαμαρτυρία από την μεριά της Πρεσβείας της Ελλάδας στη χωρα, στην οποία επισημαίνεται ότι τέτοιες πράξεις συνιστούν κατάφωρη παραβίαση συγκεκριμένων άρθρων της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι η Ρασέλα Μιζράχι πρέπει να αφαιρέσει αμέσως την πινακίδα και να τοποθετήσει αυτήν στην οποία αναγράφεται το συνταγματικό όνομα της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε θα προτείνει στον πρωθυπουργό της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι να ζητήσει από την Βουλή την αποπομπή της Μιζράχι από την κυβέρνηση.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments