Διεθνή

Κορωνοϊός: “Φρένο” από το Airbnb – Αναστέλλονται οι κρατήσεις στο Πεκίνο για όλο τον Φεβρουάριο

Κορωνοϊός: “Φρένο” από το Airbnb – Αναστέλλονται οι κρατήσεις στο Πεκίνο για όλο τον Φεβρουάριο
Κορωνοϊός: "Φρένο" από το Airbnb - Αναστέλλονται οι κρατήσεις στο Πεκίνο για όλο τον Φεβρουάριο

Κορωνοϊός: Την ώρα που ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 908 και των κρουσμάτων σε 40.171, η Airbnb ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τις κρατήσεις της στο Πεκίνο έως τις 29 Φεβρουαρίου εξαιτίας του κορωνοϊού. «Υπό το φως του νέου ξεσπάσματος κορωνοϊού και των οδηγιών των τοπικών αρχών για τη βιομηχανία βραχυπρόθεσμων μισθώσεων κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, όλες οι κρατήσεις στο Πεκίνο με τσεκ-ιν από τις 7 Φεβρουαρίου του 2020 ως τις 29 Φεβρουαρίου του 2020 έχουν ανασταλεί», ανακοίνωσε με μήνυμά της στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η εταιρεία.

Η απόφαση αυτή αφορά μόνο το Πεκίνο, δήλωσε εκπρόσωπος της Airbnb Κίνας, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αξιολογεί την κατάσταση και εργάζεται για να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των τοπικών αρχών. Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 350 κρούσματα μόλυνσης σε τριάντα χώρες και περιοχές.

Σημειώνεται ότι συνολικά 40.171 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα. Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, υπέκυψαν 908 εξ αυτών, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των υγειονομικών Αρχών, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα. Στη συντριπτική τους πλειονότητα (871), οι θάνατοι των ασθενών έχουν καταγραφεί την επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Ο αριθμός αυτός είναι πλέον υψηλότερος από εκείνον των θυμάτων που είχε προκαλέσει το Σύνδρομο Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ), που είχε ανέλθει σε περίπου 650 στην ηπειρωτική Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ την περίοδο 2002-2003.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments