Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 επιδιώκει να λειτουργεί ως μια νέα Φιλική Εταιρεία

Γιάνης Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 επιδιώκει να λειτουργεί ως μια νέα Φιλική Εταιρεία
Γιάνης Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 επιδιώκει να λειτουργεί ως μια νέα Φιλική Εταιρεία

Περιοδεία σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρομοιάζοντας το κόμμα του, το ΜέΡΑ25 με τη Φιλική Εταιρεία. Συγκεκριμένα, την Κυριακή βρέθηκε στη Φθιώτιδα, όπου έκανε λόγο για την ανάγκη συγκρότησης ενός κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Την ίδια στιγμή, επεσήμανε ότι «οι κομματικές ταυτότητες πρέπει να μένουν έξω από την αίθουσα των συζητήσεων», ενώ σημείωσε με νόημα ότι «στο ΜέΡΑ25 επιδιώκουμε να λειτουργούμε ως μια νέα Φιλική Εταιρεία για το καλό της πατρίδας μας που συνεχίζει να ερημοποιείται και να πλήττεται από την κρίση».

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης επισκέφτηκε την Άμφισσα, από όπου δήλωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται για μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη που να μην καταστρέφει τους λαούς της, για μια Ελλάδα που πρέπει να σταματήσει να ασφυκτιά, σε μια Ευρώπη που εκδημοκρατίζεται».

«Πηγαίνουμε σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα γιατί η περιφέρεια βρίσκεται σε υποανάπτυξη και ερημοποίηση». Εξήγησε δε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η περιοδεία αυτή είναι πολύτιμη γιατί μαθαίνουμε».

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία στο πλαίσιο μιας νέας Φιλικής Εταιρείας δηλαδή στο πλαίσιο μιας νέας Εθνικής Συμφιλίωσης να βρούμε κοινό τόπο, ιδίως στις τοπικές κοινωνίες που η καρδιά της δημοκρατίας ακόμη πάλλεται» κατέληξε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments