Ελλάδα

Νηπιαγωγεία αίθουσες: Μεγάλη έλλειψη χώρων προσχολικής αγωγής στο δήμο Αθηναίων

Νηπιαγωγεία αίθουσες: Μεγάλη έλλειψη χώρων προσχολικής αγωγής στο δήμο Αθηναίων
Νηπιαγωγεία αίθουσες: Ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Αποστολόπουλος, ανέφερε ότι οι ανάγκες για τη στέγαση των νηπίων ανέρχονται σε 110 αίθουσες. 

Νηπιαγωγεία αίθουσες: Με ένα σημαντικό πρόβλημα έρχεται αντιμέτωπος ο δήμος Αθηναίων, αυτό της έλλειψης αιθουσών για την εφαρμογή της διετούς προσχολικής αγωγής, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του 2020. Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση  της 11ης Φεβρουαρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Αποστολόπουλος, ανέφερε ότι οι ανάγκες για τη στέγαση των νηπίων ανέρχονται σε 110 αίθουσες. 

Επιπλέον πέραν αυτών, σημειώνεται ότι απαιτείται και η εκτέλεση εργασιών για βοηθητικές υποδομές. Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί πως ο  δήμος Αθηναίων είχε εξαιρεθεί τα προηγούμενα χρόνια από την εφαρμογή της, όπως και ορισμένοι άλλοι δήμοι. Νωρίτερα, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών στα νηπιαγωγεία και μάλιστα από το τρέχον έτος, ενώ στις προθέσεις  της υπουργού είναι να εισάγει στο νηπιαγωγείο μαθήματα Αγγλικών και Φυσικής Αγωγής, καθώς και άλλα μαθήματα. Παρ όλα αυτά η δήλωση της υπουργού πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας σε σχετική της ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments