Διεθνή

Κορωνοϊός Βιετνάμ: Πέντε νέα κρούσματα – Σε καραντίνα πόλη 10.000 κατοίκων

Κορωνοϊός Βιετνάμ: Πέντε νέα κρούσματα – Σε καραντίνα πόλη 10.000 κατοίκων
Κορωνοϊός Βιετνάμ: Η κοινότητα Σον Λόι τέθηκε σε καραντίνα για διάστημα 20 ημερών, τα κρούσματα από τον κορωνοϊό σε όλη τη βιετναμική επικράτεια ανέρχονται στα 15.

Κορωνοϊός Βιετνάμ: Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, μία μικρή πόλη 10.000 κατοίκων όχι μακριά από την πρωτεύουσα Ανόι τέθηκε σε καραντίνα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στο Βιετνάμ. Ειδικότερα διατάχθηκε να «τεθεί σε καραντίνα» η κοινότητα Σον Λόι για διάστημα 20 ημερών, ανέφερε το υπουργείο, καθώς στη μικρή πόλη επιβεβαιώθηκαν πέντε νέα κρούσματα του COVID-19. Επιπλέον σημειώνεται πως σε όλη τη βιετναμική επικράτεια έχουν επιβεβαιωθεί ως αυτό το στάδιο συνολικά 15 κρούσματα της επιδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.300 ανθρώπους, σχεδόν όλους στην ηπειρωτική Κίνα.

Ωστόσο αναφέρεται πως σύμφωνα με τις πρόσφατες καταμετρήσεις οι νεκροί μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου ανέρχονται στους 1.355, με 242 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο. Σημειώνεται πως άλλα 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας εντοπίστηκαν στη Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας διευκρίνισε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα 13 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments