Κόσμος

Περού έκρηξη βυτιοφόρου: Πυρκαγιά ξέσπασε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30 άνθρωποι

Περού έκρηξη βυτιοφόρου: Πυρκαγιά ξέσπασε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30 άνθρωποι
Περού έκρηξη βυτιοφόρου: Η έκρηξη προκλήθηκε έπειτα από διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού, το οποίο περιείχε 10.000 λίτρα καυσίμου, ενώ μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν έπεσε σε λακκούβα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Περού έκρηξη βυτιοφόρου: Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου που μετέφερε αέριο σε προάστιο της Λίμας την 23η Ιανουαρίου, ο οποίος ανέρχεται στους 30 νεκρούς. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης, που είχε δημοσιοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, έκανε λόγο για 23 νεκρούς. Επιπλέον σημειώνεται πως περίπου πενήντα άνθρωποι είχαν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα όταν έγινε το δυστύχημα. Ο υπουργός Άμυνας Ουάλτερ Μάρτος, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό της αρωγής στα θύματα. Πάνω από δέκα τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται στη Λίμα, είπε χθες Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου:

«Θα πάμε σε όλα τα νοσοκομεία όπου βρίσκονται τραυματίες» είπε χθες Πέμπτη. Ειδικότερα, η έκρηξη προκλήθηκε έπειτα από διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού, το οποίο περιείχε 10.000 λίτρα καυσίμου, ενώ μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν έπεσε σε λακκούβα. Η φωτιά εξαπλώθηκε αστραπιαία, χρειάστηκε λοιπόν  να επιχειρήσουν 13 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος του Περού για να κατασβεστεί η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε δεκαπέντε κατοικίες.Τέλος,  οδηγός του φορτηγού, ο Λουίς Γκουσμάν, 74 ετών, που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως συγκαταλεγόταν στους νεκρούς, τελικά αποδείχθηκε ότι επέζησε και του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πολλαπλές ανθρωποκτονίες από αμέλεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments