Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Διαμάχες για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κίνημα Αλλαγής: Διαμάχες για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Κίνημα Αλλαγής: Εσωκομματικές προστριβές στο Κίνημα Αλλαγής με αφορμή κινήσεις της ηγεσίας, που ερμηνεύτηκαν ως προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κίνημα Αλλαγής: Στο Κίνημα Αλλαγής ενδημούν δύο κυρίως τάσεις: Η λεγόμενη σχηματικά ως «δεξιά» που επιθυμεί αυτόνομη πορεία και ως έσχατη λύση συνεργασία με Νέα Δημοκρατία και η λεγόμενη «αριστερή» που κατατρύχεται από αντιδεξιά αντανακλαστικά και βλέπει ως φυσικό πολιτικό και ιδεολογικό σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη τάση, κινούνται βουλευτές όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οι οποίοι δεν θα διανοούνταν ποτέ να συνεργαστούν με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Στην δεύτερη τάση ανήκουν στελέχη από το παπανδρεϊκό κυρίως μπλοκ. Ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, μόλις πρόσφατα δήλωνε στο ΑΠΕ ότι τον προβληματίζουν τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά προσθέτοντας δηκτικά “αναμένω κι εγώ να δω αν η ηγεσία έχει καταλάβει τίποτε». Μάλιστα, για το ενδεχόμενο σύγκλισης του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ , απάντησε ότι «υπάρχει μία διαβολική επίθεση εναντίον αυτών που έχουν φύγει από το ΚΙΝΑΛ κι έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει μία αγγελική προσέγγιση για αυτούς που φύγανε από το ΚΙΝΑΛ και αξιοποιήθηκαν ως κυβερνητικά στελέχη στη ΝΔ».

Οι προειδοποιητικές βολές:

Η σχηματικά λεγόμενη «δεξιά τάση» του Κινήματος Αλλαγής, ξεσπάθωσε λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό το ραντεβού του Κώστα Γείτονα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, όπου συμφωνήθηκε να πέσουν κάπως οι τόνοι στην αντιπαράθεση ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση να στοχεύει πρωτίστως και κυρίως στο κυβερνών κόμμα της ΝΔ.

Η “δεξιά τάση” του ΚΙΝΑΛ ήταν σε αναβρασμό και ξεκίνησε τις προειδοποιήσεις. Αρχικά η Νάντια Γιαννακοπούλου με άρθρο της στα ΝΕΑ με τίτλο «Κίνημα Αλλαγής σύγχρονο, δυνατό, αυτόνομο», είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: «Το ΚΙΝΑΛ δεν το αφορούν ούτε φημολογίες περί ακατανόητων μορατόριουμ με δυνάμεις που σημάδεψαν αρνητικά την πορεία της χώρας, ούτε οι θολές προτάσεις από δυνάμεις λαϊκισμού περί δήθεν προοδευτικών συνεργασιών πλήρους απροσδιοριστίας. Δεν ήμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι, ούτε μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυταπάτες. Δεν μας αφορούν μετωπικές λογικές άνευ περιεχομένου που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες».

Υπέρ της αυτονομίας του ΚΙΝΑΛ και της διατήρησης σαφέστατων αποστάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ , όπως και από τη ΝΔ, μίλησε και ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη. Μάλιστα, αναφερόμενος στις εσωτερικές αψιμαχίες στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε: «Εμείς είμαστε εδώ για να υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, κομμένη η πλάκα, κομμένη σε αυτούς και προς αυτούς που έχουν στο μυαλό τους μία στο δισεκατομμύριο, τους προτρέπω να αποχωρήσουν από το χώρο, είτε έτσι είτε αλλιώς».

Η επιστολή Γιαννακοπούλου:

Μετά τις προειδοποιητικές βολές, ήρθε και η πιο αιχμηρή αντίδραση από την Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία σε επιστολή της προς την Φώφη Γεννηματά ζήτησε διευκρινίσεις για τις κινήσεις προσέγγισης με την Κουμουνδούρου. «Ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει επίσης να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η φημολογία για «μορατόριουμ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στην Βουλή, και όχι μόνο, που δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος, ούτε αποφάσεων Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του Κινήματος Αλλαγής. Η όλη αυτή συζήτηση δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις» γράφει η βουλευτής.

Σε όλα αυτά η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε λακωνικά αλλά και σκωπτικά, επιχειρώντας να κρατήσει «χαμηλά» τους τόνους στο θέμα. «Όταν κάποιοι έχουν προσωπικές απόψεις καλό είναι να τις καταθέτουν γραπτώς. Και ακόμη καλύτερα αυτές να είναι επί της ουσίας» ανέφεραν κύκλοι της Φώφης Γεννηματά, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ τις προσεχείς ημέρες, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ο χρόνος της συνεδρίασης, προκειμένου να μην φανεί ότι σύρεται υπό την εσωκομματική πίεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments