Διεθνή

Γερμανία για τζαμιά:Το Βερολίνο καταδικάζει τις επιθέσεις στους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας

Γερμανία για τζαμιά:Το Βερολίνο καταδικάζει τις επιθέσεις στους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας
Γερμανία για τζαμιά: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Μπγερν Γκρινεβέλντερ, δήλωσε πως είναι σημαντικό να προστατεύονται οι χώροι λατρείας, καταδικάζοντας τα σχέδια επιθέσεων στα τζαμιά της χώρας.

Γερμανία για τζαμιά: Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα η γερμανική κυβέρνηση καταδίκασε τα «τρομακτικά» σχέδια επιθέσεων εναντίον τζαμιών της χώρας από μια ακροδεξιά οργάνωση, μέλη της οποίας συνελήφθησαν την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, και η οποία ήθελε να μιμηθεί τη σφαγή του Κράισττσερτς, πριν από έναν χρόνο στη Νέα Ζηλανδία. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Μπγερν Γκρινεβέλντερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, σημείωσε: «Αυτό που ήρθε στο φως είναι τρομακτικό, να βλέπουμε μια οργάνωση να ριζοσπαστικοποιείται κατά τέτοιον τρόπο τόσο γρήγορα. Eίναι σημαντικό να προστατεύονται οι χώροι λατρείας», πρόσθεσε.

Επιπλέον ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε από την πλευρά του «Η αποστολή του κράτους είναι να εξασφαλίζει την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας σε αυτή τη χώρα χωρίς κίνδυνο ούτε απειλή, ανεξάρτητα από τη θρησκεία. Οποιοσδήποτε θέλει να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα εδώ στη Γερμανία σεβόμενος το νομικό πλαίσιο, πρέπει να μπορεί να το κάνει χωρίς απειλή και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Στις 14 Φεβρουαρίου, δώδεκα μέλη μιας μικρής ακροδεξιάς οργάνωσης συνελήφθησαν σε όλη τη Γερμανία ως ύποπτα ότι προετοίμαζαν επιθέσεις

Τα μέλη είναι ύποπτα ότι σκόπευαν να στοχοθετήσουν μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στη διάρκεια της προσευχής, όπως είχε κάνει ο δράστης των επιθέσεων στο Κράισττσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, που τον Μάρτιο του 2019 στοίχισαν τη ζωή σε 51 ανθρώπους σε δύο τζαμιά, ενώ ο δράστης κινηματογραφούσε και μετέδιδε ζωντανά τις επιθέσεις του, αποκάλυψαν χθες, Κυριακή, το βράδυ τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments