Πολιτική

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “Περισσότερη Ευρώπη με λιγότερους πόρους, δεν γίνεται”

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “Περισσότερη Ευρώπη με λιγότερους πόρους, δεν γίνεται”
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει το "παρών" ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα πάρει το καλύτερο δυνατόν από έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, λόγω και της απουσίας του Ηνωμένου Βασιλείου» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δήλωσή του κατά την άφιξη στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η σημερινή διαπραγμάτευση στο έκτακτο Συμβούλιο έχει θέμα τον προϋπολογισμό της Ένωσης, ο όποιος έχει ήδη αργήσει να καταρτιστεί. Χρειάζεται γρήγορα να πάρουμε αποφάσεις. Γιατί οι Ευρωπαίοι πολίτες ζήτησαν περισσότερη Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Επισήμανε περαιτέρω, πως οι προτάσεις που βρίσκονται σήμερα στο τραπέζι δεν ικανοποιούν αυτή τη φιλοδοξία. «Δεν δίνουν περισσότερα χρήματα στην Συνοχή, δεν δίνουν περισσότερα χρήματα στους αγρότες» προσέθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Στο έκτακτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, συζητάμε για τον νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021-2027. Δίνουμε και σήμερα τη μάχη για τα ευρωπαϊκά κονδύλια, με μια φιλόδοξη ατζέντα. Είμαστε ξεκάθαροι. Περισσότερη Ευρώπη με λιγότερους πόρους, δεν γίνεται».

Υπενθυμίζεται, πως χτες ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε σε δηλώσεις του πως “η Ελλάδα ανασυντάσσει τις δυνάμεις για να καταστήσουμε σαφές ότι φυλάσσει τα σύνορά της, ενώ επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των επιστροφών μεταναστών προς την Τουρκία“. Συγχρόνως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τα ελληνικά νησιά σε «Ellis Island» της Ευρώπης».  Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει πως η γειτονική χώρα «εκδηλώνει μια διαρκή προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας. Για μας αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση διότι θέλουμε να υπερασπισθούμε τον εθνικό μας χώρο χωρίς να στρατιωτικοποιήσουμε την κρίση» και προσθέτει ότι : «Εμείς δεν θέλουμε να περάσουμε από το τραπέζι της διπλωματίας στο πεδίο των επιχειρήσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments