Πολιτική

Μηταράκης – Μουτζούρης: Ακύρωσε τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Μηταράκης – Μουτζούρης: Ακύρωσε τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
Μηταράκης - Μουτζούρης: Ματαίωσε τη συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. «Ας μην περιμένει αδίκως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μηταράκης – Μουτζούρης: Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, διεμήνυσε στον Νότη Μηταράκη «να μην περιμένει αδίκως», ματαιώνοντας έτσι τη συνάντησή του και των άλλων αυτοδιοικητικών του Αιγαίου, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο περιφερειάρχης υποστήριξε ότι η συμφωνία υπήρξε ώστε οι δύο πλευρές να επιστρέψουν σε διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση για τις δομές στα νησιά, ωστόσο τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι «υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές».

Ο κ. Μουτζούρης στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να παγώσουν τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από μηδενική βάση. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές. Δεν συμφωνήθηκε αυτό. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της. Ας μην περιμένει αδίκως».

Υπενθυμίζεται, πως το πρωί ο κ. Μηταράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε πως το υπουργείο προχωράει κανονικά όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Πρόσθεσε παράλληλα ότι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει το σαββατοκύριακο στο υπουργείο «μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς και δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα».

Συγχρόνως, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το πάγωμα της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης». Όπως είπε, η συναινετική συζήτηση που έγινε στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον οδήγησε στην απόφαση να παγώσει για λίγες ημέρες την επίταξη και συμπλήρωσε: «ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments