Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων αντικαπνιστική πρωτοβουλία: 10.000 τετράδια με μήνυμα κατά του τσιγάρου διανέμονται σε μαθητές

Δήμος Αθηναίων αντικαπνιστική πρωτοβουλία: 10.000 τετράδια με μήνυμα κατά του τσιγάρου διανέμονται σε μαθητές
Δήμος Αθηναίων αντικαπνιστική πρωτοβουλία: Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, που γίνεται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis» είναι να αναπτυχθούν από πολύ μικρή ηλικία αντιστάσεις στο τσιγάρο και όλα τα καπνικά προϊόντα.

Δήμος Αθηναίων αντικαπνιστική πρωτοβουλία: Μια εξαιρετική κίνηση πράττει ο δήμος Αθηναίων, αφού διανέμει στους μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης όλων των δημοτικών σχολείων της Αθήνας, δέκα χιλιάδες τετράδια με αντικαπνιστικό μήνυμα. Ειδικότερα, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, που γίνεται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis» είναι να αναπτυχθούν από πολύ μικρή ηλικία αντιστάσεις στο τσιγάρο και όλα τα καπνικά προϊόντα.

Επιπλέον σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η επιμέλεια των τετραδίων και η εικονογράφηση τους έγινε από ειδικούς επιστήμονες και δίνουν το μήνυμα στους μαθητές ότι γυρίζοντας την πλάτη στο κάπνισμα και υιοθετώντας μια πιο υγιεινή καθημερινότητα (με άθληση, σωστή διατροφή κ.α.) βρίσκονται στον δρόμο για μια καλύτερη ζωή. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε σχετικά: «Καμία απαγόρευση και κανένας νόμος δεν μπορεί να πετύχει αυτό που μπορούν να κάνουν η πρόληψη, η παιδεία και η ενημέρωση. Στόχος μας είναι να φυτέψουμε κι εμείς έναν σπόρο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με πολίτες που συνειδητά επιλέγουν να μην καπνίζουν», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Επιπλέον σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Μπακογιάννης για το θέμα αυτό είχε συνάντηση το προηγούμενο διάστημα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καπνίσματος καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη και συζήτησαν εκτενώς τις δυνατότητες συνεργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη , πρωτοβουλίες όπως το τετράδιο αυτό, μαζί με τις άμεσες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στους μαθητές, τα βιωματικά σεμινάρια κ.α. «είναι τα κύρια επιστημονικά μέσα, με τα οποία επιχειρείται την τελευταία δεκαετία και τελικά κερδίζεται, η δύσκολη μάχη του SMOKEFREEGREECE». Ήδη τονίζει η «ανατροπή έχει γίνει, τα παιδιά σήμερα, όχι μόνο αποστρέφονται το κάπνισμα, αλλά είναι αυτά που συμβουλεύουν τους γονείς τους να μην καπνίζουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments