Πολιτική

Μαργαρίτης Σχοινάς: Κατά του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στρέφεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Μαργαρίτης Σχοινάς: Κατά του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στρέφεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Μαργαρίτης Σχοινάς: Τα βέλη του προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου έριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Με ένα tweet, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Μαργαρίτης Σχοινάς, αφήνει αιχμές κατά του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, εκθέτοντάς τον για τη στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα. Σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6, ο Κώστας Μουτζούρης επικαλέστηκε διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και ισχυρίστηκε ότι καμία συμφωνία δεν επιβάλλει την παραμονή μεταναστών στα νησιά, όπου αποβιβάζονται και ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Μας είπε ο κ. Σχοινάς, στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε, ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης ακι συμπλήρωσε:

«Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά». Η απάντηση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο ήρθε λίγες ώρες αργότερα με tweet, όπου ανέφερε: «Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

Την ίδια ώρα, ο διάλογος της πολιτείας με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών παραμένει στάσιμος.

Ανοιχτό στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών δηλώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ωστόσο πηγές του υπουργείου υπογραμμίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί από τις τοπικές αρχές προτάσεις για νέους χώρους ή για τον καθορισμό συνάντησης με τον υπουργό. «Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και περιμένουμε τις προτάσεις τους», δηλώνουν οι ίδιες πηγές και διευκρινίζουν ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας του υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών πρώτης γραμμής. Ωστόσο, μέχρι τώρα «δεν, μ έχουν γίνει προτάσεις», την ώρα που «τα περιθώρια στενεύουν», προσθέτουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments