Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Άρειο Πάγο

Προανακριτική Novartis: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Άρειο Πάγο
Προανακριτική Novartis: Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την παρέμβαση ώστε να μην ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Προανακριτική Novartis: Την άσκηση κάθε αρμοδιότητας εποπτείας που έχει έναντι των υφιστάμενων οργάνων του, προκειμένου να ζητήσει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής των δύο προστατευομένων μαρτύρων, ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην επιστολή-αναφορά, η οποία υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, τεκμηριώνεται και ζητείται από τον εισαγγελέα, ως αναγκαία, η άσκηση κάθε αρμοδιότητας εποπτείας που έχει έναντι των υφιστάμενών του εισαγγελικών οργάνων και των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να ζητήσει τη μη εκτέλεση των παράνομων και καταχρηστικών ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής που έχει εκδώσει η πλειοψηφία της Επιτροπής κατά των προστατευομένων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμος Σαράφης”, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπύρος Λάππας και Όλγα Γεροβασίλη επέδωσαν την αναφορά

Όπως σημειώνουν, η εκτέλεση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής «θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας που έχει αναγνωριστεί σε αυτούς από όργανο της εισαγγελικής αρχής, στην οποία προΐσταται ο κ. Πλιώτας, κατά προφανή καταστρατήγηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης (άρθρο 26 Συντ.) αρχής της διάκρισης των εξουσιών». Την αναφορά επέδωσαν η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, που ερευνά τον Δ. Παπαγγελόπουλο, Σπύρος Λάππας.

«Επιδώσαμε έγγραφο-διαμαρτυρία προκειμένου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να προασπιστεί τη νομιμότητα στη χώρα μας, η οποία προσβάλλεται, παραβιάζεται, αλλοιώνεται από τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων», τόνισε ο κ. Λάππας, σε δηλώσεις του στον Άρειο Πάγο. «Ο θεσμός των προστατευομένων μαρτύρων, για εμάς, είναι μια βασική παράμετρος αντιμετώπισης της διαφθοράς», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Άφαντος ο Σαράφης

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι ραγδαίες εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά και το ένταλμα για βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα “Μάξιμου Σαράφη”, ο οποίος αρνήθηκε να μεταβεί στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει ενώπιον των μελών της επιτροπής.Υπενθυμίζεται ότι παρά τις έρευνες της ελληνικής αστυνομίας ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εντοπίστηκε. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του παραμένει σε ισχύ. Τελικά, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής αποχώρησαν από τη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 18:30.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τη βίαιη προσαγωγή του “Σαράφη” ζήτησαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ το αίτημα φέρονται να μην έχουν υπογράψει οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ κάνει λόγο για προσχηματική διαδικασία και έχει ζητήσει να καταθέσουν οι μάρτυρες με τη φυσική τους παρουσία και το πραγματικό τους όνομα. Από την διαδικασία απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με τον Σπύρο Λάππα, «θεωρούμε την απόφαση της Επιτροπής την πιο ακραία αντικοινοβουλευτική διαδικασία, πράξη και ενέργεια και αναθεωρούμε τη στάση μας. Δεν θα παραστούμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε την παράνομη διαδικασία εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments