Οικονομία

MLS: Η εταιρεία που της μιλάς και σου απαντάει

MLS: Η εταιρεία που της μιλάς και σου απαντάει
MLS: Από την ίδρυση μέχρι και σήμερα στόχος της είναι η έρευνα, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η παραγωγή και η προώθηση ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

MLS: Στην εποχή που τα tablets και τα smartphones κυριαρχούν στην ζωή μας, υπάρχει μια ελληνική εταιρεία που διαπρέπει με τις συσκευές της και καλυτερεύει τη ζωή μας. Μια εταιρεία που καταφέρνει να στέκεται και με το παραπάνω σε ένα εναλλασσόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον έτοιμο να κατασπαράξει οτιδήποτε ίπταται γύρω του. Η MLS ιδρύθηκε το 1989 από τον Γιάννη Καματάκη, όταν εκείνος ήταν ακόμα φοιτητής στο Πολυτεχνείο ενώ το 1998 κατέκτησε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας που συνοδεύονταν από χρηματικό έπαθλο 200.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η MLS ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε ως κύριο στόχο την έρευνα, το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την προώθηση ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, δίνοντας πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία. Στόχος της είναι να απλοποιηθεί η καθημερινότητα των πελατών της και να προσθέσει νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα κάθε χρήστη.

Η MLS στα δέκα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ανέπτυξε πολλές εφαρμογές λογισμικού για ηλεκτρονικά προϊόντα και πρωτοπόρησε στον χώρο της ασφάλειας και προστασίας κατά της παράνομης αντιγραφής λογισμικού οδηγούν στην πρωτοποριακή μέθοδο κλειδώματος CD-ROM LaserLock™. Το 1999, η Εταιρεία κατακτά για το LaserLock™ το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας και τον Μάιο του 2001 εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το 2004 η εταιρεία κυκλοφορεί την πρώτη της εφαρμογή αναγνώρισης φωνής και τεχνικής νοημοσύνης. Το 2006 η εταιρεία φέρνει στη ελληνική αγορά τον πλοηγό MLS Destinator Talk&Drive™, που συνδυάζει πλοήγηση με αναγνώριση φωνής, ενώ παράλληλα επεκτείνει τις εργασίες της και στο εξωτερικό και εξάγει στην Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Χιλή, Μαρόκο και Κύπρο. Το 2010, η Εταιρεία αναπτύσσει διαδραστικούς πίνακες και κερδίζει τον διαγωνισμό του ελληνικού δημοσίου για την προμήθεια τους σε δημόσια σχολεία στην ελληνική επικράτεια. Το 2012 αποτελεί σταθμό για το μέλλον της Εταιρείας με την κυκλοφορία του πρώτου της κινητού τηλεφώνου MLS IQTalk, το πρώτο ελληνικό Android Smartphone που ενσωματώνει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία, που έχει ως βασικό πυλώνα τον καταναλωτή, έφερε το 2013 το πρώτο της tablet και το 2015 κυκλοφόρησε στο εμπόριο την πρώτη ολοκληρωμένη Android έξυπνη τηλεόραση στην οποία είναι ενσωματωμένη η MAIC (MLS Artificial Intelligence Center), εισερχόμενη έτσι σε μία καινούργια αγορά στο πλαίσιο της πολιτικής της για διεύρυνση της γκάμας των εμπορευόμενων προϊόντων προκειμένου να καλύψει περισσότερες ανάγκες των καταναλωτών στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας.

H ΜAIC αποτελεί από τις σημαντικότερες καινοτομίες στην ιστορία της MLS που ενσωματώνεται πλέον σε όλα τα tablet και κινητά της. Η MAIC εξελίσσει θεαματικά την εμπειρία χρήσης του tablet ή κινητού, αλληλοεπιδρώντας με τον κάτοχό του. Απλά, με μια φωνητική εντολή του χρήστη, η MAIC πραγματοποιεί κλήσεις, αποστολή μηνύματος και email, αναζητά στο διαδίκτυο ή στο YouTube, εντοπίζει, καλεί και πλοηγεί προς ανοιχτά φαρμακεία, νοσοκομεία, τράπεζες, πρατήρια καυσίμων, ενημερώνει για κοντινά πάρκινγκ, κίνηση στο δρόμο, το δελτίο καιρού και μεταφράζει λέξεις ή προτάσεις από τα ελληνικά στα αγγλικά και αντίστροφα.

Τέλος του 2016 παρουσίασε στην αγορά τη νέα σειρά έξυπνων κινητών MLS Easy και απευθύνθηκε στο μεγάλο ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν ακόμη κινητά τηλέφωνα τεχνολογίας 2G, επιτρέποντας τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Internet με τον πιο εύκολο για αυτούς τρόπο. Το 2016 δημιουργεί το MLS Magic, ένα νέο καινοτόμο προϊόν, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των υβριδικών συσκευών (Laptop + Tablet) και διαθέτει δύο λειτουργικά συστήματα (Android και Windows), δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να χρησιμοποιεί μόνο μία συσκευή για δουλειά και για διασκέδαση.

To 2017 παρουσιάζει στην αγορά το MLS Safe™, που αποτελεί πρωτοπορία στον τομέα της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων. Τον Ιανουάριο 2019, η MLS Innovation Inc. ανακοινώνει την επίσημη κυκλοφορία της νέας MAIC™ (MLS Artificial Intelligence Center), η οποία αποτελεί την πρώτη -αυτού του τύπου- Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης Φωνής. Πρόκειται για την έξυπνη ψηφιακή βοηθό που έχει ανθρώπινη μορφή, μιλάει και καταλαβαίνει, κάνει εμπλουτισμένο διάλογο. Η νέα πλατφόρμα της MLS αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στη μέχρι τώρα ιστορία της.

Η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2001 και συμμετέχει στο Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ASE General Index (ASE:IND), στο Δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης (FTSE/ATHEX Mid Cap) και στο Δείκτη Εταιρειών Τεχνολογίας (FTSE/ATHEX Tech). Η MLS Innovation Inc. είναι συνυφασμένη με καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας, που προκύπτουν από την ιστορική εξέλιξη της εταιρείας και βασίζονται στην εμπειρία της στους τομείς των εφαρμογών πολυμέσων, της χρηστικότητας ηλεκτρονικών συσκευών, της γλωσσολογίας, της αναγνώρισης και της σύνθεσης ομιλίας, της ασφάλειας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Πολλά από τα προϊόντα μας, που είναι κατηγοριοποιημένα σε 7 κατηγορίες, είναι μοναδικά στο είδος τους και βρίσκουν εφαρμογή σε όλα τα πεδία όπου χρησιμοποιούνται υπολογιστικές συσκευές, από την αυτοκίνηση και την εκπαίδευση έως το γραφείο και την ψυχαγωγία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments