Πολιτική

Μεταναστευτικό μητρώο δικηγόρων: Άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας Ασύλου ζητά το υπουργείο

Μεταναστευτικό μητρώο δικηγόρων: Άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας Ασύλου ζητά το υπουργείο
Μεταναστευτικό μητρώο δικηγόρων: Πρόσκληση του υπουργείου προς τους δικηγόρους που αποσκοπεί στη νομική συνδρομή στους αιτούντες, κατά τη δευτεροβάθμια διοικητική διαδικασία.

Μεταναστευτικό μητρώο δικηγόρων: Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης και Ασύλου, επαναπροσδιορίζονται οι διαδικασίες εγγραφής των εν ενεργεία δικηγόρων στο Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας Ασύλου, που αποσκοπεί στη νομική συνδρομή σε αιτούντες, ασύλου κατά τη δευτεροβάθμια διοικητική διαδικασία. Ειδικότερα, ορίζονται οι διαδικασίες επιλογής και επιμόρφωσης των δικηγόρων καθώς και το ύψος της αμοιβής τους. Με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με τη σημερινή απόφαση, απευθύνουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όσους δικηγόρους επιθυμούν να ενισχύσουν το Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας Ασύλου και κατ’ επέκταση να παρέχουν νομική συνδρομή σε αιτούντες διεθνούς προστασίας στον δεύτερο βαθμό εξέτασης της αίτησης τους. Με αυτόν τον τρόπο, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση των ταχύτερων διαδικασιών απονομής ασύλου και κατ’ επέκταση των ταχύτερων επιστροφών». Τέλος, με απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου, οι δικηγόροι θα κατανέμονται σε Περιφερειακές Υπηρεσίες σύμφωνα με την αίτηση προτίμησης τους, την χρονολογική σειρά υποβολής της, αλλά και τις σχετικές ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments