Πολιτισμός

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει: Στις 24 Φεβρουαρίου 2020, δοκιμαστικά με ελεύθερη είσοδο

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει: Στις 24 Φεβρουαρίου 2020, δοκιμαστικά με ελεύθερη είσοδο
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει: Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοίνωσε πως η δωρεάν είσοδος θα ισχύσει και για τους πρώτους μήνες της επίσημης λειτουργίας του μουσείου για να επιτευχθεί η γνωριμία με το κοινό.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει: Δοκιμαστικά για ένα μήνα και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα ανοίξει στις 24 Φεβρουαρίου 2020, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Ειδικότερα, κατά την διάρκεια συζήτησης για τον Πολιτισμό που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου 2020 στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης, παρουσία του προέδρου του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλου και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, προχώρησαν στην παραπάνω ανακοίνωση περί ανοίγματος του μουσείου.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοίνωσε πως το καθεστώς της δωρεάν εισόδου θα ισχύσει και για τους πρώτους μήνες της επίσημης λειτουργίας του μουσείου προκειμένου να επιτευχθεί η πιο άμεση και ουσιαστική γνωριμία με το κοινό

Το ΕΜΣΤ, είχε παραληφθεί ως κτιριακή υποδομή τον Φεβρουάριο του 2014 αλλά παρέμενε κλειστό. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η έκθεση της μόνιμης συλλογής, σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη που είχε εκπονηθεί από την τέως διευθύντρια κ. Κατερίνα Κοσκινά. Επιπλέον το Υπουργείο Πολιτισμού έχει διαθέσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Ζυθοποιϊας Φιξ, ενώ τρία εκατομμύρια ευρώ ήταν η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο 2018.

Σημειώνεται πως η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ήταν για τον εξοπλισμό του Μουσείου και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών έκθεσης της μόνιμης συλλογής. Αξίζει να αναφερθεί πως η  θέση του διευθυντή του ΕΜΣΤ παραμένει κενή για περισσότερο από έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της μη ανανέωσης της θητείας της Κατερίνας Κοσκινά ενώ τον συντονισμό του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play