Οικονομία

Πατρινό Καρναβάλι: Πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία, αλλά γενικότερη πτώση

Πατρινό Καρναβάλι: Πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία, αλλά γενικότερη πτώση
Πατρινό Καρναβάλι: Οι κρατήσεις στο σύνολο τους δεν θυμίζουν παλιότερες εποχές.

Πατρινό Καρναβάλι: Όπως όλα δείχνουν, τα ξενοδοχεία στην Πάτρα θα είναι γεμάτα κατά το τελευταίο διήμερο του Καρναβαλιού. Μέχρι αυτή τη στιγμή και μια εβδομάδα πριν το “απόλυτο” Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού, τα στοιχεία του booking.gr παρουσιάζουν την πόλη με σχεδόν απόλυτο ποσοστό. Η πληρότητα των καταλυμάτων της Πάτρας αγγίζει για το συγκεκριμένο διήμερο το 96%. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι μόνο ελάχιστα δωμάτια απομένουν ελεύθερα (δεν ξεπερνούν τα 10) σε μόλις τρία ξενοδοχεία. Βέβαια αν η αναζήτηση συμπεριλάβει και την Παρασκευή τότε το ποσοστό της πληρότητας πέφτει σημαντικές και φθάνει στο 89%, κάτι που καταδεικνύει ότι οι περισσότεροι επισκέπτες είναι του διημέρου.  

 Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όλα τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας της Αχαΐας θα γεμίσουν ασφυκτικά, ενώ τα καταλύματα στα πέριξ της πόλης από Λόγγο μέχρι και Καμίνια, εκτιμάται ότι θα έχουν πληρότητα πάνω από 60%.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, με τη βοήθεια του καλού καιρού που αναμένεται να επικρατήσει θα μπορέσουν τα ξενοδοχεία της πόλης να χτυπήσουν 100% πληρότητα και στις γύρω περιοχές να έχουν μια αξιοπρεπή κίνηση περίπου 60%. «Είμαστε αισιόδοξοι, με δεδομένο ότι οι Έλληνες κλείνουν τις αποδράσεις τους την τελευταία στιγμή, πως τελικά κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος και όλα τα ξενοδοχεία της Πάτρας θα είναι γεμάτα. Το θέμα είναι ότι πλέον οι περισσότεροι επισκέπτες δεν είναι του τριημέρου, δηλαδή από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή», σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Πάντως, η κίνηση δε θυμίζει άλλες εποχές, όταν τα καταλύματα τόσο του κέντρου, όσο και των γύρω περιοχών ήταν ασφυκτικά γεμάτα από καιρό. Επίσης ένα μεγάλο ζήτημα για την πόλη, το οποίο το επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, είναι και το ότι ουδέποτε η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού κατάφερε να προσελκύσει αρκετό κόσμο πέραν του τελευταίου Σαββατοκύριακου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου κατά το οποίο εκτυλίσσεται το Καρναβάλι των Μικρών η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι αρκετά περιορισμένη και άνετα κανείς βρίσκει δωμάτιο για να μείνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments