Ελλάδα

Θεσσαλονίκη εννιάχρονη: Ελεύθερος ο 27χρονος Αφγανός μετά τον εντοπισμό της

Θεσσαλονίκη εννιάχρονη: Ελεύθερος ο 27χρονος Αφγανός μετά τον εντοπισμό της
Θεσσαλονίκη εννιάχρονη: Ο Αφγανός είχε ισχυριστεί ότι την έστειλε στη Γερμανία γιατί θα είναι καλύτερα με τη μητέρα της.

Θεσσαλονίκη εννιάχρονη: Ελεύθερος άνευ όρων αφέθηκε ο 27χρονος Αφγανός που κατέστη κατηγορούμενος για την υπόθεση της 9χρονης από τη Θεσσαλονίκη, την οποία παρέδωσε σε ομοεθνή του για να την μεταφέρει παράνομα στη Γερμανία όπου ζει η μητέρα της. Καθώς τα ίχνη της ανήλικης είχαν προς στιγμήν χαθεί, ο ίδιος συνελήφθη για έκθεση και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακρίτρια.

Κατόπιν αναζητήσεων, το κοριτσάκι -με καταγωγή από το Αφγανιστάν– εντοπίστηκε σε πόλη της Αυστρίας και είναι καλά στην υγεία του ενώ δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να παραδοθεί στην μητέρα του. Ο 27χρονος, που είχε την προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης, απολογούμενος φέρεται να είπε ότι την παρέδωσε σε άτομο της εμπιστοσύνης του κι ότι θα έχει καλύτερη ζωή στο πλευρό της μητέρας της. 

Την είχε στείλει στη Γερμανία

Να υπενθυμίσουμε πως η 9χρονη Αφγανή από τη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε στην Αυστρία, η τύχη της οποίας αγνοείτο τα τελευταία 24ωρα, όταν ο 27χρονος ομοεθνής πατριός της ομολόγησε ότι την έστειλε στη μητέρα της στη Γερμανία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ανήλικη βρέθηκε στην πόλη Μπάντεν, έξω από την Βιέννη, και είναι καλά στην υγεία της. Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκαν όταν ειδοποιήθηκαν από εκπροσώπους Mη Kυβερνητικής Oργάνωσης που είχαν αναλάβει να βοηθήσουν τον 27χρονο στις διαδικασίες ανάληψης της κηδεμονίας της 9χρονης, την επιμέλεια της οποίας είχε προσωρινά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments