Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ύποπτα κρούσματα σε “Σωτηρία” και “Αττικόν”

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο ύποπτα κρούσματα σε “Σωτηρία” και “Αττικόν”
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο ασθενής στο "Σωτηρία" είναι ένας ναυτικός, ο οποίος νοσηλεύεται αλλά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ήταν αρνητικά - Ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο "Αττικόν" με το ΕΚΑΒ από το σπίτι του.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Λήξη συναγερμού σήμανε το απόγευμα της Τρίτης, αφού αρνητικό στον κοροναϊό ήταν, τελικά, το δείγμα ναυτικού, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι είχε σταλεί δείγμα του ασθενούς για εξέταση και τα αποτελέσματα αναμένονταν. Έτσι κι αλλιώς, εξ αρχής, η περίπτωση του εν λόγω ασθενούς κρινόταν χαμηλής επικινδυνότητας. Σημειώνεται ότι το «Σωτηρία» είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο κρούσμα πρόκειται για έναν άνδρα που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από σπίτι στον Πειραιά στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν”.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση αποφάσισε τα μέτρα που θα ληφθούν αν ο ιός έρθει στη χώρα μας:

Ο θανατηφόρος ιός έχει χτυπήσει την Ιταλία και όπως είναι λογικό οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού. Ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι λαμβάνουμε τα μέτρα μας για το χειρότερο δυνατό σενάριο αλλά δεν θα ενεργοποιηθούν όλα τα μέτρα αν δεν χρειαστεί. Ακόμα είπε ότι εντείνεται η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων και των γενικότερων συνεπειών που αυτά μπορεί να συνεπάγονται. Την ίδια στιγμή του υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων.

Έχουν οριστεί 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων. Στο πλαίσιο του συντονισμού για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, έγινε χθες έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή, πέραν του υπουργού Υγείας, συναρμόδιων υπουργών. Συνεδρίασε επίσης η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων – λοιμωξιολόγων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments