Οικονομία

Χρυσόμελο: Το δώρο των θεών στο πιάτο μας

Χρυσόμελο: Το δώρο των θεών στο πιάτο μας
Χρυσόμελο: Μια εταιρεία που διανύει τον έκτο χρόνο και ήδη εξάγει τα προϊόντα της σε 16 χώρες

Το μέλι είναι η πιο γλυκιά παραγωγή της ελληνικής φύσης που οι αρχαίοι θεωρούσαν δώρο από τους θεούς. Πολλοί είναι εκείνοι που εκμεταλλεύονται στις ημέρες μας αυτό το θεϊκό δώρο. Ένας από αυτούς είναι και ο Ιωάννης Ταμπάρης που με τη συζυγό του Χρύσα Νικηφόρου δημιούργησαν το “Χρυσόμελο” όταν η οικονομική κρίση τους χτύπησε την πόρτα.

Από το 2009 ο Ιωάννης Ταμπάρης ήταν εργαζόμενος στην Δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων αλλά όταν το 2013 καταργήθηκε αυτή η αστυνομία πήρε την απόφαση με τη γυναίκα του Χρύσα να ασχοληθούν επαγγελματικά με το μέλι που μέχρι τότε ήταν γι’αυτούς το χόμπι τους. Είχαν ήδη μυηθεί από Μεσσήνιους μελισσοπαραγωγούς στα μυστικά της εκτροφής, αλλά ποτέ δεν είχαν σκεφτεί, τουλάχιστον μέχρι το 2013 να ασχοληθούν επαγγελματικά.

Ό,τι οικονομίες είχαν τις έριξαν στη νέα τους δραστηριότητα έχοντας ως όραμα να δημιουργήσουν το Νο1 μέλι στην εγχώρια αγορά και να συνδεθεί το “Χρυσόμελο” με την ποιότητα και την αξιοπιστία. Κάπως έτσι το 2014 ιδρύθηκε το “Χρυσόμελο” και το ταξίδι στο επιχειρήν για τους δυο μελισσοκόμους ξεκίνησε. Η αρχή ήταν δύσκολη όπως σε κάθε νέο επιχειρηματία που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα. Η γραφειοκρατία το Νο1 εμπόδιο αλλά και η υψηλή φορολογία δεν λύγισαν τους δυο μελισσοκόμους οι οποίοι παρά τις δυσκολίες προχωρούσαν κανονικά στο σχέδιό τους.

Η μελισσοκομική βάση βρίσκεται στο Πλατύ Μεσσηνίας και η έδρα της επιχείρησης είναι στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, οπού εκεί γίνεται και η τυποποίηση όλων των μελιστάλαχτων προϊόντων μας. Το “Χρυσόμελο” παράγει και παρασκευάζει διάφορες ποικιλίες ελληνικού μελιού, γύρης ανθέων και βασιλικού πολτού.

Σήμερα έχοντας κλείσει ήδη 5 χρόνια λειτουργίας το “Χρυσόμελο” εξάγεται σε 16 χώρες του εξωτερικού με κορωνίδα την αγορά της Ιαπωνίας, αλλά και της Γερμανίας όπου διατίθεται μέσω της αλυσίδας καταστημάτων REWE. Στόχος των ιδιοκτητών είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις 60% στα επόμενα 2 χρόνια όσον αφορά την ελληνική αγορά καινα συνεχίσει και η εξαγωγή των προϊόντων στο εξωτερικό. Εκτός από Ιαπωνία και Γερμανία το “Χρυσόμελο” εξάγεται σε Αγγλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο,Τσεχία, Σλοβακία, Κύπρο και Βουλγαρία, ενώ σύντομα και στην Ταίλάνδη.

Στα σχέδια ανάπτυξης της επιχείρησης είναι και η δημιουργία σημείων λιανικής πώλησης με την επωνυμία Chrisomelo stores. Ένα project σύμφωνα με το οποίο τα καταστήματα αυτά θα είναι με την μορφή franchise και θα έχουν ένα honey project που, εκτός από τα τυποποιημένα μελισσοκομικά προϊόντα στα ράφια, θα παρέχει καφέ, ροφήματα, αφεψήματα, διάφορα snack (παραδοσιακό παστέλι, μπάρες δημητριακών – φρούτων), δροσερές σαλάτες και μικρογεύματα, όλα με βασικό συστατικό κάποιο μελισσοκομικό προϊόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments