Ελλάδα

Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Πορεία από την Μόρια προς την πόλη από αιτούντες άσυλο

Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Πορεία από την Μόρια προς την πόλη από αιτούντες άσυλο
Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο ξεκίνησαν πριν από λίγο από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αρχές.

Μυτιλήνη μεταναστευτικό: Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο ξεκίνησαν πριν από λίγο από τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης διεκδικώντας την άμεσα μετακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας. Φωνάζοντας «Azanti» («ελευθερία») οι αιτούντες άσυλο στην πλειοψηφία τους Αφγανοί κατευθύνονται προς την πόλη κουβαλώντας μαζί τους πολλά από τα προσωπικά τους είδη.

Στο ύψος του Καρά Τεπέ βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να τους εμποδίσουν να φτάσουν στην πόλη.

Επίσης, στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη ομάδα από νεαρούς με ελληνικές σημαίες, η οποία ενισχύεται συνεχώς και η οποία απειλεί να μετακινηθεί προς τους κατερχόμενους στην πόλη μετανάστες. Σημειώνεται, ότι επεισόδια υπήρξαν και σήμερα το μεσημέρι, στην Μοριά μετά από φήμες ότι όσοι έρχονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο νησί φεύγουν κατευθείαν για την ελληνική ενδοχώρα.

Αυτή η φημολογία έρχεται να προστεθεί στα «μηνύματα στα κινητά» που ισχυρίσθηκαν ότι είχαν λάβει ορισμένοι περί ανοιχτών συνόρων. Μάλιστα, μετά από αυτά τα μηνύματα, αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν κινηθεί προς το λιμάνι. Σαν αποτέλεσμα, ξέσπασαν επεισόδια στο ύψος του Καρά Τεπέ με τους αστυνομικούς που τους απωθούσαν πίσω στην Μόρια.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αφίξεις στο νησί. Και σήμερα Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ειδικότερα στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες. Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα. Ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments