Ελλάδα

Χίος μεταναστευτικό: Στη φυλακή αιτούντες άσυλο για επεισόδια στη ΒΙΑΛ

Χίος μεταναστευτικό: Στη φυλακή αιτούντες άσυλο για επεισόδια στη ΒΙΑΛ
Χίος μεταναστευτικό: Οι καταδικασθέντες στις απολογίες τους είπαν ότι δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια και συνελήφθησαν στις σκηνές τους.

Χίος μεταναστευτικό: Σε ποινές φυλάκισης από τρεισήμισι έως τέσσερα χρόνια καταδικάστηκαν σήμερα αργά το μεσημέρι από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου 17 αιτούντες άσυλο που είχαν συλληφθεί για επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, 28 και 29 Φεβρουαρίου 2020.

Οι καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή αφού με την απόφαση του δικαστηρίου η έφεση τους δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Οι καταδικασθέντες είχαν κατηγορηθεί για διατάραξη οικιακής ειρήνης και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ δύο εξ αυτών μία γυναίκα και ένας άνδρας και για παράνομη οπλοφορία. Από την πλευρά τους, οι καταδικασθέντες, οι περισσότεροι Αφρικανοί και κυρίως Σομαλοί, στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν συμμετοχή στα επεισόδια και συνελήφθησαν στις σκηνές τους ή μακριά από το χώρο των επεισοδίων.

Την ίδια στην Μυτιλήνη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος.

Με απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, και μετά από αίτημα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, έκλεισαν τα σχολεία στις κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας, για λόγους προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με την απόφαση τα σχολεία κλείνουν «λόγω των έκτακτων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στις κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας που βρίσκονται πλησίον του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης».

Συγκεκριμένα, «για λόγους ασφάλειας και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαρτίου το Νηπιαγωγείο Παναγιούδας, το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας, το Νηπιαγωγείο Μόριας, το Δημοτικό Σχολείο Μόριας και το Γυμνάσιο Μόριας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments