Πολιτική

Γιώργος Κουμουτσάκος μεταναστευτικό: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία – «Αλλάξτε άμεσα πολιτική»

Γιώργος Κουμουτσάκος μεταναστευτικό: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία – «Αλλάξτε άμεσα πολιτική»
Γιώργος Κουμουτσάκος μεταναστευτικό: Σκληρή απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Γιώργος Κουμουτσάκος μεταναστευτικό: Απάντηση στη προκλητική στάση της Τουρκίας και την ώθηση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα της χώρας έδωσε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο Τούρκος ομόλογός του νωρίτερα είχε υπογραμμίσει με δικές του δηλώσεις πως η Τουρκία αποδεσμεύει χιλιάδες μετανάστες στέλνοντας τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Η Τουρκία που συστηματικά αγνοεί και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, και που τώρα, αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της, εκμεταλλεύεται την ελπίδα ταλαιπωρημένων ανθρώπων για να εκβιάσει την Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή τους και την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, δεν μπορεί ούτε να υποδεικνύει, ούτε να κατηγορεί την Ελλάδα για οτιδήποτε», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος. Όπως υπογραμμίζει, «Μόνον η άμεση αλλαγή της επικίνδυνης πολιτικής της, μπορεί να την βγάλει από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε στον εαυτό της».

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε γράψει στο Twitter ότι νέοι πρόσφυγες και μετανάστες ενδέχεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. «Μέχρι τις 13.50 (ώρα Τουρκίας) ο αριθμός των μεταναστών που εγκαταλείπουν τη χώρα μας μέσω της Αδριανούπολης είναι 117 677», έγραψε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments